19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialLegislaţia antigay din Rusia, dezbătută telefonic de Vladimir Putin și Elton John

Legislaţia antigay din Rusia, dezbătută telefonic de Vladimir Putin și Elton John

Preşedintele rus, Vladimir Putin, și artistul britanic, Elton John, au discutat la telefon, în cursul zilei de luni luni, despre legislaţia antigay din Rusia, informează Mediafax.

Cântăreţul britanic, homosexual declarat, a încercat fără succes să obţină o întrevedere cu Putin în timp ce se afla în Rusia, în noiembrie 2014, la un an după ce sfidat protestele din această ţară şi a susţinut două concerte în 2013, într-o perioadă agitată în istoria acestui stat, după adoptarea unor legi controversate, care interzic “propaganda homosexuală” în rândul minorilor.

În timpul concertului pe care l-a susţinut în 2014 la Sankt Petersburg, artistul britanic a criticat aceste legi şi a făcut în faţa fanilor următoarea declaraţie: “Deşi sunt gay, am simţit întotdeauna că sunt bine primit aici, în Rusia. Dacă nu aş fi sincer în legătură cu ceea ce sunt, nu aş putea să compun aceste cântece. Ele nu înseamnă propagandă gay. Ele reprezintă felul în care eu exprim viaţa. Dacă începem să pedepsim oamenii pentru aşa ceva, atunci lumea îşi va pierde umanitatea”.

Sâmbătă, artistul a dezvăluit într-un interviu pentru BBC că îşi doreşte să se întâlnească cu Vladimir Putin pentru a discuta despre această chestiune controversată: “Mi-ar plăcea să îl întâlnesc. Mi-ar plăcea să stau de vorbă cu el. Cel puţin, dacă l-aş întâlni, aş putea să îi spun: «Hai să bem o ceaşcă de ceai şi să vorbim despre asta». Poate că el ar râde în spatele meu, poate că va crede că sunt complet idiot, dar, cel puţin, aş avea conştiinţa curată şi aş spune că măcar am încercat”.

Din câte se pare, Vladimir Putin a citit interviul acordat de Elton John pentru BBC şi a decis să facă primul pas, contactându-l telefonic pe artistul britanic.

Luni, Elton John a publicat pe Instagram o fotografie a preşedintelui Putin, însoţită de următorul mesaj: “Mulţumesc preşedintelui Vladimir Putin pentru faptul că m-a contactat şi am discutat la telefon astăzi. Abia aştept să ne întâlnim faţă în faţă şi să discutăm despre dreptul la egalitate al comunităţii LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transgender, n.r.) din Rusia”.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoaşteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântăreţul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorţat patru ani mai târziu. Ulterior şi-a făcut publică homosexualitatea şi a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri Top 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock’n’roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

Cele mai citite

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...
Ultima oră
Pe aceeași temă