15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialLiban: O australiancă, arestată pentru răpirea propriilor copii. Ea a fost ajutată...

Liban: O australiancă, arestată pentru răpirea propriilor copii. Ea a fost ajutată de o echipă TV

O femeie din Australia a fost arestată, joi, la Beirut, fiind suspectată de poliția libaneză că a plănuit răpirea propriilor copii, cu ajutorul unei echipe de televiziune din țara sa, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit unui comunicat al poliției, femeia divorţată de un libanez a fost arestată de Forţele de Securitate Interne (FSI) în timp ce era „în compania celor doi copii ai săi”. Potrivit canalelor media australiene, numele femeii este Sally Faulkner. 

În acest caz au fost reținuți „cinci australieni, între care şi mama, precum şi doi britanici şi doi libanezi”, cei doi copii fiind „redaţi tatălui lor sub controlul justiţiei”, au adăugat FSI. Potrivit unei surse din Ministerul libanez de Interne, copiii „au fost găsiţi împreună cu mama lor într-o casă din Beirut după 24 de ore de la răpirea lor”.

Copiii – un băiat şi o fată – fuseseră răpiţi miercuri, în timp ce se pregăteau să se urce într-un autobuz cu bunica lor pentru a se duce la şcoala lor din Hadeth, în suburbia sud-estică a Beirutului, au mai spus serviciile de securitate. Mai mult, bunica copiilor a susținut că ar fi fost lovită în cap de unul dintre răpitori. 

Canalele media libaneze şi australiene au difuzat o presupusă înregistrare video a momentului răpirii, în care apare un grup de persoane ieşind brusc dintr-un vehicul şi smulgând cu forţa doi copii unei femei pe stradă. Potrivit grupului australian de presă Fairfax, echipa filma pentru canalul Channel 9 o operaţiune desfăşurată de o agenţie privată de recuperare a unor copii. O mamă australiană, originară din Brisbane, acuza un tată libanez că refuză să le permită celor doi copii să se întoarcă în Australia după ce şi-au petrecut vacanţa în Liban. 

Un purtător de cuvânt al Channel 9 a precizat că echipa televiziunii se află „într-un post de poliţie”, „nu a putut fi contactată 15 ore” şi că membrii echipei știau la ce risc se supun acoperind această situație.

Potrivit presei australiene, au fost reţinuţi jurnalista Tara Brown, producătorul Steven Rice şi doi cameramani. O sursă din securitatea libaneză a expliat că mama s-a pus de acord cu cei de la emisiunea „60 de minute”, realizată de Channel 9, pentru a o ajuta să își recupereze copiii din Liban. Ei ar fi vrut să fugă cu un vapor al cărui căpitan este membru al unei agenţii private de recuperare a copiilor.

În Liban, statutul persoanelor este dispus de cele 18 comunităţi religioase ale ţării şi nu de către stat. Tatăl celor doi copii, Ali al-Amine, aparţine comunităţii şiite, potrivit căreia custodia copiilor îi revine tatălui începând de la vârsta de doi ani pentru băieţi şi de la şapte ani pentru fete. Contactat de AFP, acesta a refuzat orice comentariu.

Cele mai citite

Ecuație rezolvată în Liga 1! CFR Cluj, vicecampioană, Universitatea Craiova termină pe locul 3

CFR Cluj e noua vicecampioană a României, în timp ce Universitatea Craiova a terminat pe ultima poziție a podiumului Ligii 1, după rezultatele înregistrate...

Ce pensie va avea Traian Băsescu, după ce și-a pierdut îndemnizația de fost președinte

Traian Băsescu a rămas fără îndemnizația de fost președinte în 2022. Astfel, acum va încasa doar pensie de europarlamentar. Fostul președinte liberal nu mai...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...
Ultima oră
Pe aceeași temă