15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialLideri ai grupului Stat Islamic, ucişi în raiduri aeriene

Lideri ai grupului Stat Islamic, ucişi în raiduri aeriene

Un oficial american a anunțat că mai mulți lideri ai grupului terorist sunnit Stat Islamic au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate în Irak şi Siria de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, informează Mediafax.

"Aceste decese sunt rezultatul unei serii de raiduri aeriene efectuate în ultimele zile", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului.

Coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, formată din peste 60 de ţări, a efectuat 61 de raiduri aeriene, în ultimele zile, în nordul Irakului.

În acelaşi timp, serviciile de securitate irakiene şi miliţiile comunităţii kurde au obţinut victorii în zona Muntelui Sinjar, fieful grupului terorist Stat Islamic.

Miliţiile kurde din Irak, susţinute aerian şi logistic de coaliţia internaţională coordonată de Statele Unite, au anunţat joi că au reuşit să recucerească o zonă de 100 de kilometri pătraţi care era ocupată de grupul terorist Stat Islamic, în nord-vestul Irakului, la frontiera cu Siria.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant) ocupă vaste regiuni din Siria şi Irak, unde a proclamat un "califat islamic". Gruparea teroristă a executat prin decapitare trei cetăţeni americani şi doi britanici.

Cele mai citite

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul uciderii omului de afaceri Adrian Krainer, va fi adus în țară

Marian Cristian Minae, al doilea suspect în cazul asasinării omului de afaceri Adrian Kreiner, a acceptat să fie adus în ţară din Irlanda, iar...

Lamborghini va fabrica o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Spălătoriile auto, automatele de cafea și sucuri vor trebui să elibereze bon fiscal. Amenzi de peste 8.000 de lei

Automatele de cafea, sucuri sau sandvișuri, precum și spălătoriile auto vor trebui să elibereze bon fiscal, anunță Autoritatea Națională de Administrare Fiscală. După data...
Ultima oră
Pe aceeași temă