17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialVIDEO. Liderii grec și turc din CIPRU au transmis un mesaj comun...

VIDEO. Liderii grec și turc din CIPRU au transmis un mesaj comun de Crăciun

Liderii celor două comunități din Cipru, cea greacă și cea turcă, au transmis, pentru prima dată, un mesaj comun de Crăciun.

Potrivit site-ului greece.greekreporter.com, președintele Ciprului, Nicos Anastasiades, și liderul comunității turce din Cipru, Mustafa Akinci, au stat alături, într-o emisiune de televiziune, pentru a trasmite primul mesaj comun de Crăciun din istoria celor două comunități ale Ciprului.

“Vreau ca Noul An să ne aducă nouă, ciprioți turci și ciprioți greci, darul de a trăi în mai multă pace, într-o țară reunită", a spus președintele Nikos Anastasiadas.

La rândul lui, liderul comunității turce, Mustafa Akinci, a spus că dorește ca Noul An să aducă "pace, liniște și prosperitate tuturor ciprioților".

Fiecare dintre cei doi lideri a vorbit și în limba greacă, și în limba turcă, apoi și-au dat mâna.

Republica Cipru este o țară divizată din anul 1974, din momentul în care, în zona de nord a insulei, s-a format așa – numita Republica Turcă a Ciprului de Nord. Ea este recunoscută ca stat numai de Turcia. Restul comunității internaționale recunoaște doar Republica Cipru.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Ciolacu și Grindeanu se întâlnesc cu președintele DP World, investitor din Dubai

Șeful Guvernului României, Marcel Ciolacu, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, se întâlnesc, în ziua de 15 mai 2024, cu Sultan Ahmed bin Sulayem, președinte...

SUA avertizează Raiffeisen Bank că îi taie accesul la sistemul financiar american din cauza legăturilor cu Rusia

Grupul bancar austriac Raiffeisen Bank International a fost avertizat, în scris, de Trezoreria SUA că accesul său la sistemul financiar american ar putea fi...

Armata Română deschide o nouă campanie de recrutare

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a început o nouă campanie de recrutare pentru soldați și gradați profesioniști. Aceasta este a doua campanie de acest tip din...
Ultima oră
Pe aceeași temă