12.1 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSpecialLiderii lumii condamnă atentatul din Berlin. Donald Trump: Flagelul terorist trebuie să...

Liderii lumii condamnă atentatul din Berlin. Donald Trump: Flagelul terorist trebuie să dispară. Astfel de evenimente vor împinge SUA şi “aliaţii iubitori de libertate” într-o acţiune comună împotriva ISIS

Liderii mondiali au condamnat vehement atentatul din Berlin, declarând că astfel de evenimente trebuie să înceteze imediat, iar flagelul terorist trebuie eradicat prin orice mijloace posibile.

UPDATE 11:50. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a exprimat indignarea față de atacul de la Berlin. ”Atacarea civililor pașnici este șocantă în cinismul ei sălbatic”, a scris el într-o scrisoare pe care a transmis-o cancelarului german Angela Merkel și președintelui Joachim Gauck o.

UPDATE 08:35. Primarul oraşului Nisa, Philippe Pradal, unde un atac similar a ucis 86 de persoane de Ziua Bastiliei, a scris pe Twitter cât de mult seamănă acest nou atentat cu ce s-a întâmplat în oraşul francez. Oficialul spune: “Acelaş mod de operare. Aceeaşi violenţă oarbă. Aceeaşi ură faţă de oamenii fericiţi.”

 

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, a promis că va elimina ameninţarea teroristă de pe “fața pământului”. Trump a mai adăugat că un astfel de atac terifiant ar împinge SUA şi “aliaţii iubitori de libertate” într-o acţiune comună împotriva grupării jihadiste. De asemenea, liderii politici americani au transmis condoleanţe poporului german.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Ned Price, a declarat că Statele Unite condamnă în termenii cei mai fermi ceea ce pare a fi fost un atac terrorist în  piața de Crăciun din Berlin, unde au murit nouă persoane, iar alte 50 au fost rănite.

“Germania este unul dintre partenerii noștri cei mai apropiați și mai puternici aliați. Vom fi alături de Berlin în lupta împotriva tuturor celor care au transformat societatea noastră într-o ţintă. Am discutat cu oficialii germani și suntem pregătiți să oferim asistență pentru a investiga acest incident oribil”, a transmis Ned Price.

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Boris Johnson, a scris pe Twitter: “Gândurile și rugăciunile mele se îndreaptă către Germania”.

Președintele Franţei, Francois Hollande, a declarat că tragedia care a lovit Germania are ecouri în întreaga Europă.

Primarii Londrei și Parisului și-au exprimat solidaritatea cu Berlinul.

 

 

 

Cele mai citite

VIDEO. Laura Giurcanu s-a despărțit de fiul Andreei Esca. Influencerița s-a întors la fostul iubit

Viața sentimentală poate fi plină de surprize și răsturnări de situație, iar Laura Giurcanu pare să fi experimentat acest lucru într-o manieră cât se...

Clienții români ai armatei private a Lukoil

Rușii de la Lukoil desfășoară în România o ”armată privată” mascată sub forma unei companii de protecție și pază, Traun Guard HMS, fostă...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...
Ultima oră
Pe aceeași temă