13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialLiderul grupării teroriste care a comis atacul din Tunisia, arestat

Liderul grupării teroriste care a comis atacul din Tunisia, arestat

Autorităţile tunisiene l-au arestat pe liderul grupării teroriste afiliate Stat Islamic, care a comis atacul armat de la Muzeu Bardo, din Tunisi, informează Mediafax.

Citește și: Patru ore de teroare și carnagiu în Tunis

Secretarul de stat în Ministerul tunisian de Interne Rafik Chelli  a declarat pentru cotidianul Al Maghreb că liderul celulei islamiste este un tunisian care locuieşte în Belgia. 

Gruparea teroristă este parte a Brigăzii islamiste Uqba ibn Nafi, condusă de teroristul algerian Luqman Abu Sakhr.

Recent, islamistul algerian a decis afilierea la reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic, care ocupă regiuni din Siria, Irak şi Libia, unde a proclamat un “califat islamic”.

Citește și: Atac terorist la Muzeul Bardo din Tunisia: 22 de morți, 40 de răniți

Gruparea teroristă afiliată reţelei Stat Islamic este formată din 16 indivizi, informează presa tunisiană, citată de ziarul italian La Repubblica.

Din celula teroristă făceau parte tunisienii Jaber Kachnaoui şi Yassine Abidi, autorii atacului armat comis la Muzeul Bardo, decedaţi în schimburile de focuri cu forţele de ordine.

Citește și: Manifestaţie spontană în Tunisia, după atacul de la Muzeul Bardo

Douăzeci şi trei de oameni, inclusiv 20 de europeni, au murit în atacul armat care a vizat pe 18 martie Muzeul Bardo din Tunis, renumit pentru o colecţie de mozaicuri din perioada Imperiului Roman şi una dintre principalele atracţii turistice din Tunisia.

 

Cele mai citite

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Presa din Israel, despre presupusul atac asupra Iranului

Presupusul atac asupra Iranului ar trebui interpretat ca un avertisment adresat Teheranului cu privire la capacităţile ofensive ale Israelului şi ca un semn că Israelul...

De ce reconstrucția incluzivă a Romilor din Ucraina postbelică va fi o palmă pentru Putin

Acesta s-ar putea să nu pară momentul potrivit pentru a vorbi despre Romii din Ucraina. Conducerea țării se luptă să mențină sprijinul aliaților cheie....
Ultima oră
Pe aceeași temă