9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialLiderul republican din Congresul american promite menținerea embargoului împotriva Cubei

Liderul republican din Congresul american promite menținerea embargoului împotriva Cubei

Congresul va menține embargoul asupra Cubei în vigoare de mai bine de 50 de ani, a promis marți Paul Ryan, liderul majorității republicane din Camera Reprezentanților a Congresului american, în ciuda recentelor măsuri luate de președintele Barack Obama pentru continuarea dezghețului legăturilor cu regimul comunist, transmite AFP, preluată de Agerpres.

“Am pe deplin intenția de a menține embargoul asupra Cubei”, a scris, pe Twitter, Paul Ryan, omul forte din Congres.

Președintele american a emis săptămâna trecută un ordin executiv pentru a atenua sancțiunile privind comerțul cu Cuba, la aproape doi ani de la anunțul surpriză a unei apropieri a Statelor Unite cu acest fost inamic din perioada Războiului rece.

Acest embargo, în vigoare de la începutul anilor 1960, rămâne un obstacol major în relațiile dintre cele două țări.

Dar Paul Ryan, într-un comunicat mai detaliat, a insistat pe faptul că el se va opune “măsurii unilaterale a administrației Obama pentru ridicarea interdicției comerțului cu Cuba”.

“Castro continuă să întemnițeze militanți pro-democrație într-un ritm de mai multe sute pe lună, și totuși administrația Obama își multiplică eforturile pentru a liniști acest regim opresiv”, a regretat Ryan, făcând referință la liderul revoluționar Fidel Castro și la fratele acestuia, care i-a succedat, actualul președinte Raul Castro.

“Cum acești ultimi doi ani de normalizare a relațiilor doar au întărit regimul în detrimentul poporului cubanez, am pe deplin intenția de a menține embargoul asupra Cubei”, a indicat Paul Ryan.

Barack Obama și liderul de la Havana, Raul Castro, au început refacerea relațiilor americano-cubaneze în 2014. Cele două țări și-au redeschis ambasadele la Havana, respectiv Washington, dar embargoul comercial al SUA împotriva Cubei, care poate fi ridicat doar de Congresul Statelor Unite, este încă în vigoare. În martie anul acesta, Obama a făcut o vizită în Cuba, prima a unui președinte american după aproape 90 de ani.

Cele mai citite

Coliban, tun la final de mandat. Primăria Brașov, disperată să dea peste un mil. euro pe un imobil în litigiu

Primarul municipiului Brașov, Allen Coliban (USR), se grăbește să încheie o afacere imobiliară profitabilă pentru controversata femeie de afaceri Carmen Palade, ale căror firme...

București, pe locul trei în topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din Europa, după Bruxelles și Sofia

Surpriză! Bucureștiul se află printre orașele europene cu cele mai accesibile locuințe, conform unui studiu recent. Clasamentul se bazează exclusiv pe prețul mediu pe...

Andy Murray, accidentare gravă la gleznă! Fostul lider mondial se va retrage la finalul acestui sezon

Fostul lider mondial Andy Murray a suferit o accidentare gravă la gleznă în timpul partidei pierdute cu Tomas Machac în turul al treilea al...
Ultima oră
Pe aceeași temă