16 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialLiderul talibanilor pakistanezi, UCIS într-un raid american - surse

Liderul talibanilor pakistanezi, UCIS într-un raid american – surse

Liderul talibanilor pakistanezi, Hakimullah Mehsud, a fost ucis într-un raid aerian american efectuat pe teritoriul Pakistanului, informează Mediafax.

Raidul aerian, efectuat cu avioane americane fără pilot, a avut loc în provincia pakistaneză Waziristanul de Nord şi s-a soldat cu moartea a patru insurgenţi.

Patru rachete au vizat o clădire în zona Danda Darpa Khel, un sat situat la cinci kilometri de capitala regională Miran Shah.

Conform unor surse din cadrul serviciilor de spionaj citate de Reuters, printre militanţii ucişi se numără Hakimullah Mehdus, liderul Mişcării Talibanilor Pakistanezi (TTP).

Regiunea pakistaneză Waziristanul de Nord, situată la frontiera cu Afganistanul, este fieful talibanilor pakistanezi şi al reţelei teroriste Al-Qaida.

Cele mai citite

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu către jurnaliști, de Ziua Mondială a Libertății Presei

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri, cu prilejul Zilei Mondiale a Libertăţii Presei, că activitatea de jurnalist, cu toate valenţele sale, are în sine...

Statele membre NATO sunt profund îngrijorate „ de activitățile rău intenționate ale Rusiei” pe teritoriul Alianței

Statele membre ale NATO s-au declarat joi "profund preocupate de activităţile rău intenţionate" ale Rusiei "întreprinse recent pe teritoriul Alianţei" şi care "constituie o...
Ultima oră
Pe aceeași temă