9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialLovitura de stat eșuată din Turcia va fi transpusă într-un film

Lovitura de stat eșuată din Turcia va fi transpusă într-un film

Lovitura de stat eșuată care a avut loc în Turcia, în 15 iulie, va fi subiectul unui film similar celor care îl au în centru pe renumitul James Bond, a anunțat, marți, firma de producție Pana Film, informează AFP, citat de Agerpres.

„Ca răspuns la o cerere însemnată din partea opiniei publice, firma noastră a decis să realizeze filmul +Kurtlar Vadisi-Darbe+ (Valea Lupilor-Puci)”, a afirmat Pana Film.

Nu se cunoaște încă data lansării celei de-a patra pelicule „Valea Lupilor”, însă scenariul ar urma să prezinte evenimentele din noaptea de 15 iulie, când rebeli din armata turcă au încercat să răstoarne regimul turc, puciul eșuând la intervenția armatei loiale guvernului și a oamenilor care au ieșit în stradă. Tentativa care, potrivit autorităților turce, a fost pusă la cale de ex-imamul Fetullah Gulen, exilat în Statele Unite, s-a soldat cu 273 de morți și peste 2.000 de răniți.

Relațiile americano-turce au avut de suferit după puci, puterea de la Ankara acuzând Washingtonul că a încurajat autorii săi acceptându-l pe Gulen pe teritoriul său, potrivit cotidianului Aksam.

Trilogia „Valea Lupilor” a avut milioane de spectatori în sălile de cinema, fiind adaptarea pentru marele ecran al unui serial cu un accentuat patriotism naționalist, în care eroul este agentul secret Polat Alemdar.

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Robert Fico, premierul slovac, este supus unei operaţii “foarte complicate” la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica

Premierul slovac Robert Fico este supus unei operaţii "foarte complicate" la Spitalul Roosevelt din Banska Bystrica, după ce a fost împuşcat de cinci ori...
Ultima oră
Pe aceeași temă