17.3 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialLuptele din estul Ucrainei se intensifică. Liderul separatiştilor din Lugansk rănit într-o...

Luptele din estul Ucrainei se intensifică. Liderul separatiştilor din Lugansk rănit într-o explozie

 

Liderul republicii separatiste autoproclamate Lugansk, din estul Ucrainei, a fost rănit ieri în urma unei explozii care a avut loc în apropiere de maşina sa, oficialii locali numind acest incident tentativă de omor, relatează Reuters online.

 

Viaţa sa nu este în pericol, potrivit unui purtător de cuvânt al Centrului de Informaţii din Lugansk. Acest incident urmează unei intensificări a violenţelor în estul Ucrainei, unde au loc confruntări între separatiştii proruşi şi forţele guvernamentale de la Kiev, în pofida unui armistiţiu fragil.

"Astăzi, la ora 07.50, a avut loc o tentativă de asasinare a liderului Republicii Lugansk. Faptele de la faţa locului susţin ipoteza unui act de terorism", a declarat un oficial regional, citat de Centrul de Informaţii din Lugansk.

Potrivit lui Oleksandr Motuzyanik, un purtător de cuvânt al administraţiei prezidenţiale din Ucraina, Kievul nu are nimic de-a face cu explozia.

"Partea ucraineană nu este implicată în această tentativă de asasinat, întrucât acest lucru nu are absolut nicio logică şi nu rezolvă nicio problemă", a declarat acesta la o conferinţă de presă.

 

 

Cele mai citite

Din 13 mai, o nouă ediție Tezaur: Dobânzi neimpozabile de până la 6,85% pe an la titlurile de stat

Românii pot investi, începând de luni, 13 mai, în titlurile de stat TEZAUR, cu maturități de 1 și 3 ani, cu dobânzi anuale de...

Sfârșit de drum pentru Djokovic la Roma. Sârbul a fost eliminat de locul 32 mondial

Novak Djokovic a fost eliminat din turneul ATP Masters 1.000 de la Roma și a constituit una dintre surprizele majore ale competiției. Cu toate...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă