16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMaduro cere ca opozanții săi politici să fie judecați pentru trădare de...

Maduro cere ca opozanții săi politici să fie judecați pentru trădare de țară

Președintele venezuelean Nicolas Maduro a cerut judecarea pentru "trădare de patrie" a mai multor lideri ai opoziției pe care îi acuză că au contribuit la adoptarea de către Statele Unite a sancțiunilor împotriva Venezuelei, informează AFP, citată de Agerpres.

Într-o declarație la radio și televiziune, Maduro a lansat un apel în acest sens lui Maikel Moreno, președintele Tribunalului Suprem de Justiție (TSJ, Curtea Supremă), și lui Delcy Rodriguez, președinta Adunării Constituante recent aleasă și care dispune de puteri foarte largi.

Maduro a cerut "o judecată istorică pentru trădare de patrie împotriva tuturor celor care au promovat" adoptarea sancțiunilor de către Washington.

Casa Albă a impus vineri noi sancțiuni Venezuelei vizând restricționarea accesului regimului lui Nicolas Maduro la capitalul străin, de care are o nevoie crucială.

Decretul semnat de președintele Donald Trump interzice achiziționarea de noi obligațiuni emise de guvernul Venezuelei sau de compania națională petrolieră PDVSA.

Cele mai citite

Zeljko Kopic, încrezător înaintea barajului cu Csikszereda: „Dinamo este favorită”

Zeljko Kopic, antrenorul lui Dinamo, spune că formaţia sa este favorită în barajul cu divizionara secundă AFK Csikszereda Miercurea Ciuc. „Suntem într-o formă bună, ne-am...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

AUDIO. Dan Podaru propune construirea de campusuri pentru preșcolari și elevi în sectorul 1

Candidatul Partidului Ecologist Român (PER) la funcția de primar al sectorului 1, Dan Podaru, propune construirea unor campusuri cu grădinițe, școli, afterschool-uri și spații...
Ultima oră
Pe aceeași temă