9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: În total, 54 de români au fost extrași din zona de...

MAE: În total, 54 de români au fost extrași din zona de conflict din Yemen

Ministerul Afacerilor Externe informează că alţi nouă cetăţeni români au fost evacuaţi din Yemen, numărul total al românilor scoşi din această ţară ajungând la 54 şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită, informează Mediafax.

Potrivit unui comunicat MAE, din cei nouă cetăţeni români, un grup de trei persoane (mama şi 2 copii) a fost evacuat, pe cale terestră, din oraşul Ibb (Yemen) către Arabia Saudită, iar un alt grup, de şase persoane, a fost evacuat din Yemen către Munchen (Germania), via Amman (Iordania), cu un zbor organizat de către autorităţile germane, pe ruta Sana’a – Amman- Munchen.

CITEȘTE ȘI: Situație gravă în Yemen

MAE precizează că Celula de Criză continuă eforturile de evacuare în siguranţă a cetăţenilor români aflaţi în Republica Yemen şi rămâne în legătură permanentă atât cu aceştia, cât şi cu toate autorităţile competente din regiune. Până în prezent, numărul persoanelor evacuate din Yemen însumează 54 de cetăţeni români şi 9 membri de familie de cetăţenie yemenită. Conflictul din Yemen – în cadrul căruia rebelii huthi au cucerit capitala Sanaa (nord) în septembrie – s-a soldat cu peste 700 de morţi şi 2.000 de răniţi.

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă