4.9 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMAE: Indonezia nu confirmă un atentat în care ar fi fost răniți...

MAE: Indonezia nu confirmă un atentat în care ar fi fost răniți cinci români

Autorităţile indoneziene nu confirmă un atentat în care ar fi fost rănite cinci persoane, cu cetăţenie română şi americană, iar Ambasada SUA la Jakarta nu a fost informată cu privire la un astfel de incident, a precizat MAE, după ce presa a relatat că românii ar fi fost răniți într-un atentat,conform Mediafax.

Ambasada României la Jakarta a întreprins demersuri legale pe lângă autorităţile locale, încă de vineri, în vederea obţinerii unor informaţii referitoare la circumstanţele producerii incidentului şi la starea de sănătate a victimelor, dar şi pentru confirmarea identităţii acestora, după ce presa a relatat că cinci români, stabiliţi în SUA, ar fi fost răniţi într-un atentat în Indonezia.

“Până în acest moment, misiunea diplomatică nu a primit din partea autorităţilor locale contactate (Ministerul Afacerilor Externe din Indonezia şi poliţia locală) o confirmare cu privire la acest incident şi la identitatea victimelor”, a precizat, sâmbătă, la solicitarea MEDIAFAX, Ministerul de Externe.

“Totodată, având în vedere informaţia din presă potrivit căreia victimele ar avea dublă cetăţenie, română şi americană, a fost contactată Ambasada Statelor Unite ale Americii la Jakarta, care a făcut cunoscut faptul că nici reţeaua consulară a SUA nu a primit solicitări de asistenţă şi nu a fost informată cu privire la acest incident”, se arată în răspunsul MAE.

Ambasada României la Jakarta “continuă demersurile pe lângă autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară dacă situaţia o va impune”, a mai precizat Ministerul Afacerilor Externe.

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă