10.2 C
București
luni, 13 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Un punct de frontieră dintre Turcia și Irak este închis din...

MAE: Un punct de frontieră dintre Turcia și Irak este închis din cauza operațiunilor MILITARE

Ministerul Afacerilor Externe de la București îi avertizează românii din Irak și Turcia că autorităţile turce au închis punctul de trecere a frontierei Habur – Ibrahim Khalil, dintre Turcia şi Regiunea Kurdistan – Irak.

Punctul de frontieră a fost închis din cauza operaţiunilor militare desfăşurate în apropierea frontierei terestre, în localitățile Sirnak, Silopi, Cizre și Nusaybin.

MAE precizează că "există posibilitatea ca punctul de trecere a frontierei să rămână închis pe o perioadă nedeterminată. Având în vedere imprevizibilitatea închiderii/redeschiderii punctelor de trecere a frontierei dintre Regiunea Kurdistan, din Irak şi Turcia, se recomandă cetăţenilor români evitarea deplasărilor în zonă".

MAE mai arată că o "practică generală" a autorităților vamale irakiene din punctul de trecere a frontierei Ibrahim Khalil este să rețină documentele de călătorie ale cetățenilor străini care intră în Regiunea Kurdistan – Irak la volanul automobilelor care au o dată de producție mai veche de un an de la data intrării. Imediat după reținerea documentului de călătorie, autorităţile vamale irakiene eliberează un document care atestă permisiunea de ședere legală în acest teritoriu. Reţinerea documentelor de călătorie ale cetăţenilor străini reprezintă garanţia că automobilele vor fi scoase ulterior din Regiunea Kurdistan şi că nu vor fi vândute ilegal în acest spaţiu.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Secta Nicușor Dan e bântuită de sindromul cartofului de pe canapea

Cel mai recent sondaj de opinie din București, realizat de Sociopol, arată o constantă a ultimelor cercetări sociale: Nicușor Dan se menține la cota...
Ultima oră
Pe aceeași temă