19.1 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialMAE: Ungaria a luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei cu Croația

MAE: Ungaria a luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei cu Croația

Autoritățile ungare au luat măsuri suplimentare de securizare a frontierei cu Croația și de instituire a unor măsuri restrictive în privința deplasării migranților pe relația Croația-Ungaria, începând cu noaptea de 16 spre 17 octombrie, informează Ministerul român al Afacerilor Externe (MAE).

În acest context, MAE atenționează că există posibilitatea ca traficul prin punctele de trecere a frontierei dintre cele două state să fie afectat.

"În același sens, există posibilitatea apariției unor probleme similare în traficul de la punctele de trecere a frontierei Croația-Slovenia, în special punctele de trecere frontieră Macelj și Mursko-Sredisce, și Croația-Serbia", precizează sursa citată.

Totodată, MAE informează că traficul feroviar pe relația Croația-Slovenia a fost suspendat, transportul realizându-se cu autobuze puse la dispoziție de către companiile feroviare. Traficul feroviar pe relația Croația-Ungaria rămâne în continuare suspendat.

MAE recomandă cetățenilor români să consulte site-urile Automobil Clubului Croat, Companiei Naționale Croate de Căi Ferate, Autorității Portuare Croate și Agenției Croate de Aviație Civilă, "întrucât situația din teren poate suferi modificări de la o oră la alta".

Cele mai citite

Defecțiune la metrou, ce afectează intervalul de timp la care sosesc trenurile

Circulaţia trenurilor de metrou pe Magistrala 2 Berceni - Tudor Arghezi se desfăşoară momentan la un interval de 6 minute, din cauza unor defecţiuni...

Fondul Suveran Saudit continuă investițiile în tenis! PIF va sponsoriza și circuitul feminin

După ce în luna februarie a încheiat un parteneriat strategic cu circuitul masculin ATP, Fondul Suveran Saudit (PIF) va sponsoriza și WTA, circuitul profesionist...

Când începe termenul de preaviz?

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) din România a emis o decizie care stabilește când începe termenul de preaviz, anunță o știre publicată...
Ultima oră
Pe aceeași temă