21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMAE îndeamnă la calm în Republica Moldova

MAE îndeamnă la calm în Republica Moldova

Ministerul Afacerilor Externe face apel la actorii politici din Republica Moldova ”să acţioneze cu toată răspunderea” pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip.

”Ministerul Afacerilor Externe urmăreşte cu atenţie evoluţiile de la Chişinău. Îndemnăm la calm şi facem apel la toţi actorii politici din Republica Moldova să acţioneze cu toată răspunderea pentru desfăşurarea procesului democratic de învestire în funcţie a Guvernului Pavel Filip, Guvern care a obţinut votul de încredere al Parlamentului legitim de la Chişinău”, se arată într-un comunicat al MAE remis miercuri seara Mediafax.

Doar în felul acesta parcursul democratic, stabilitatea şi obiectivele pro-europene ale Republicii Moldova pot fi urmărite şi îndeplinite fără sincope, spre beneficiul tuturor cetăţenilor ţării, subliniază reprezentanții diplomației de la București.

În faţa Parlamentului de la Chişinău au loc proteste violente pentru a denunţa Guvernul condus de premierul Pavel Filip, membru al Partidului Democrat (PDM), informează Unimedia. Protestatarii au rupt bariera improvizată de protecţie instalată de poliţie, iar unii manifestanţi s-au îmbrâncit cu agenţi ai forţelor de ordine. Manifestanţii scandează “Hoții”, “Jos trădătorii” și “Nu plecăm acasă”.

Parlamentul Republicii Moldova a acordat, miercuri, votul de încredere Cabinetului condus de premierul Pavel Filip. În favoarea echipei guvernamentale au votat 57 de membri ai coaliţiei parlamentare proeuropene.

Cele mai citite

Bărbatul acuzat de tentativă de asasinat asupra premierului slovac Robert Fico a fost plasat în arest preventiv

Un tribunal slovac a decis sâmbătă plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativă de asasinat împotriva prim-ministrului Robert Fico, a declarat purtătoarea...

Producția de cărbune a scăzut

Producţia de cărbune net a României a totalizat, în primele trei luni ale acestui an, 511.600 tone echivalent petrol, fiind cu 11,6% mai mică...

Parașutiștii și echipajul de zbor, în pericol din cauza închirierii avioanelor AN-2 scoase din uz

Un recent accident aviatic petrecut la Aerodromul Spătaru din Buzău a adus la lumină o situație îngrijorătoare în cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN)....
Ultima oră
Pe aceeași temă