16.5 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMAE ungar: Austria poartă o "campanie de minciuni" la adresa Ungariei

MAE ungar: Austria poartă o “campanie de minciuni” la adresa Ungariei

Austria poartă o "campanie de minciuni" împotriva Ungariei, iar cancelarul austriac Werner Faymann face declaraţii "iresponsabile", "nedemne de un lider politic din secolul XXI", a reacţionat ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, citat de Mediafax. 

"Austria poartă de câteva săptămâni o campanie de minciuni la adresa Ungariei", a subliniat Peter Szijjarto, convocându-l pe ambasadorul austriac la Ministerul ungar de Externe.

"Declaraţiile domnului Faymann sunt iresponsabile, nedemne de un lider politic din secolul XXI şi îngreunează găsirea unei soluţii la criza refugiaţilor", a adăugat şeful diplomaţiei ungare.

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a criticat în termeni duri modul în care Ungaria gestionează criza imigranţilor, afirmând că măsurile luate de Guvernul Viktor Orban amintesc de perioada nazistă, potrivit unui interviu acordat revistei Der Spiegel.

"Înghesuirea imigranţilor în trenuri, în speranţa că vor fi duşi în altă parte, aminteşte de perioada cea mai sumbră a continentului nostru", a spus Werner Faymann, referindu-se la Holocaustul practicat de nazişti în al II-lea Război Mondial. "Respectarea drepturilor omului în funcţie de religie este un lucru inacceptabil", a adăugat Faymann.

"Premierul Viktor Orban acţionează iresponsabil catalogând aceşti refugiaţi drept imigranţi cu motivaţie economică. Orban practică o politică vizând descurajarea imigranţilor", a adăugat cancelarul social-democrat austriac.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a criticat dur comportamentul imigranţilor musulmani, avertizând că, începând din 15 septembrie, autorităţile ungare nu vor mai tolera trecerea ilegală a frontierelor. Viktor Orban, care a propus măsuri pentru protejarea prosperităţii Europei şi a "identităţii creştine", a denunţat vineri comportamentul imigranţilor musulmani care au ocupat Gara centrală din Budapesta şi au blocat traficul rutier spre Austria. 

Cele mai citite

Rafila: Evoluţia artistului Florin Piersic este una favorabilă

Evoluţia artistului Florin Piersic, operat la Spitalul "Foişor" din Capitală, este una favorabilă, a anunţat sâmbătă ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, potrivit agerpres.ro. "Am şi eu...

CFR anunță că s-a reluat circulaţia feroviară între Voila şi Făgăraş

Traficul feroviar între stațiile Voila și Făgăraș, pe linia simplă, a fost reluat sâmbătă la ora 11:08, conform anunțului făcut de către CFR SA. Informația...

VIDEO. Mesajul lui Mbappe. Francezul a anunțat oficial că va părăsi PSG. “Este ultimul meu an”

După șase ani de activitate la Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe (25 de ani) a luat decizia de a pleca. Speculațiile din presa internațională s-au...
Ultima oră
Pe aceeași temă