23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialCriza imigranților. MAE ungar l-a convocat pe ambasadorul Austriei

Criza imigranților. MAE ungar l-a convocat pe ambasadorul Austriei

Ministerul de Externe ungar l-a convocat marți pe ambasadorul Austriei la Budapesta după ce cancelarul austriac Werner Faymann a criticat atitudinea Ungariei în fața valului de imigranți, relatează Agerpres

”Este dezamăgitor să auzi că liderul unei țări vecine face remarci despre cele mai mari provocări actuale pentru Ungaria și Europa de tipul celor făcute de Werner Faymann”, a declarat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto. 

Citește și: Balcanii, ruta traficului cu imigranţi

Faymann a afirmat, luni seară, că este greșit să se creadă că problemele pot fi rezolvate în contextul în care traficanții de persoane dispun de modalități de a ocoli obstacole precum gardul de sârmă pe care Ungaria îl ridică la granița sa cu Serbia. 

”Soluțiile pot fi doar politice”, a spus Werner Faymann, care a criticat metodele autorităților ungare de a lăsa imigranții să călătorească spre Austria. 

”De la liderul unei țări vecine te aștepți să facă comentarii după înțelegerea faptelor și nu să declare lucruri care sunt false”, a menționat Szijjarto, respingând declarația cancelarului austriac potrivit căreia Ungaria nu face nimic pentru a gestiona criza imigranților. 

”Regulile Schengen sunt clare în legătură cu obligația de a proteja granițele externe și Ungaria va respecta legile UE în această privință chiar dacă este criticată pentru asta”, a explicat șeful diplomației ungare.

Citește și: Care este soluția UE la criza imigranților din Ungaria

Duminică seară, Austria a întărit controalele la frontierele estice, măsura fiind decisă în urma descoperirii, joi, a 71 de refugiați morți într-un camion abandonat pe o autostradă din estul țării. 

Primele astfel de puncte de control întărite au început să funcționeze în landul Burgenland duminică, în jurul orei 20.00. Instituirea acestor puncte de control a fost convenită cu autoritățile din Ungaria, Slovacia și landul german Bavaria, au precizat autoritățile austriece. 

 

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă