14.3 C
București
marți, 30 aprilie 2024
AcasăSpecialMai multe persoane au fost înjunghiate la metroul din Londra, într-un atac...

Mai multe persoane au fost înjunghiate la metroul din Londra, într-un atac “terorist”

 Mai multe persoane au fost înjunghiate sâmbătă seara la metroul din Londra, de un bărbat care a strigat "pentru Siria", atacatorul fiind arestat de poliţie, care anchetează cazul ca "incident terorist", relatează DPA în pagina electronică.

Atacul cu armă albă de la staţia Leytonstone, din estul Londrei, este investigat de ofiţerii responsabili de combaterea terorismului, care l-au imobilizat pe suspect cu un pistol cu şocuri electrice Taser şi l-au arestat. Acesta ar fi "ameninţat şi alte persoane cu un cuţit", a precizat Poliţia Metropolitană.

"Tratăm acest caz ca incident terorist", a declarat comandantul Richard Walton, şeful Comandamentului pentru combaterea terorismului din Londra.

În urma atacului, un bărbat a suferit răni grave, dar care nu îi pun viaţa în pericol, în timp ce alţi doi au fost răniţi uşor, a adăugat poliţia.

Potrivit unor martori citaţi de presa britanică, suspectul a strigat "asta este pentru Siria" în timpul comiterii atacului.

În timp ce era luat de poliţie, suspectul a afirmat că atacul este "un răspuns la intervenţia (Marii Britanii) în Siria", relatează The Guardian.

Walton a făcut apel la martori să contacteze poliţia, cerând publicului să "rămână calm, dar alert şi vigilent".

Cele mai citite

Spre pace în jurul Israelului

                                          In memoria lui Shlomo Avineri În jurul unei confruntări cu vaste implicații înfloresc de obicei opinii diverse. Or, numai abordarea cu date verificate și...

Burkina Faso: Autoritățile interzic mai multe agenții de presă străine

Autorităţile din Burkina Faso au suspendat mai multe instituţii de presă străine deoarece au prezentat subiectul prin care armata, aflată la putere, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă