15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMai multe sate din Siria, recuperate de la gruparea teroristă Stat Islamic

Mai multe sate din Siria, recuperate de la gruparea teroristă Stat Islamic

Combatanți kurzi au recuperat, duminică, de la gruparea Statul Islamic (SI) mai multe sate din provincia siriană Raqa, bastion al jihadiștilor, a anunțat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează Mediafax.

Sprijiniți de loviturile aeriene ale coaliției anti-jihadiste, combatanții Unității de Protecție a Poporului (YPG), o miliție kurdă ce luptă contra grupării extremiste sunite în nordul și nord-estul Siriei, a recucerit de la jihadiști opt sate din vestul provinciei Raqa.

“Unitățile kurde și aliații lor au înaintat și au luat sub control cel puțin opt sate din sud-estul Kobani, în timp ce coaliția internațională efectua lovituri”, a declarat OSDO, conform AFP.

Milițiile kurde și combatanții rebeliunii au recucerit în ianuarie de la SI Kobani, situat în provincia Alep (nord), la granița turcă.

De atunci, YPG a înaintat spre est în direcția orașului Raqa.

SI a lansat sâmbătă un atac la periferia Hassake (nord-est), centrul administrativ al provinciei cu același pe care gruparea jihadistă încearcă să-l captureze, ajungând la patru kilometri de oraș.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Nicuşor Dan şi Dreapta Unită au depus candidaturile la Bucureşti

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a depus joi candidatura pentru un nou mandat, iar alături de el s-au aflat liderii Alianţei Dreapta Unită, care au...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă