10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMaia Sandu anunță mobilizarea generală a echipei sale pentru alegerile din Republica...

Maia Sandu anunță mobilizarea generală a echipei sale pentru alegerile din Republica Moldova

Candidatul proeuropean la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, mobilizarea generală în rândul echipei sale.

Maia Sandu a susținut că, din acest moment, oponentul ei, Igor Dodon, “nu mai există”.

Site-ul Deschide.md comentează această declarație opinând că mesajul Maiei Sandu lasă loc de interpretări. De exemplu, lidera Partidului Acțiune și Solidaritate ar putea renunța inclusiv la confruntările directe cu Dodon în dezbaterile televizate programate la finalul acestei săptămâni.

Maia Sandu consideră că locuitorii Republicii Moldova trebuie să spună ‘la revedere minciunii și trecutului murdar’. În acest sens, Sandu subliniază că se va axa pe dialog direct cu cetățenii, ‘de la casă la casă’.

‘Rupem cercul gâlcevii și ieșim direct la oameni. Am mers până acum, împreună cu oamenii acestei țări, din ușă-n ușă. De astăzi, anunț mobilizare generală. Hai să mergem de la casă la casă și să ducem adevărul și mesajele noastre. Oamenii contează mai mult decât un candidat. Pentru mine doar voi, oamenii acestei țări, contați’, a notat Maia Sandu.

Actualele alegeri prezidențiale din Republica Moldova sunt primele după aproape 20 de ani în care cetățenii moldoveni își vor alege președintele prin vot direct. În turul doi, care va avea loc în 13 noiembrie, Maia Sandu se va confrunta cu liderul socialist Igor Dodon.

În primul tur, Maia Sandu a întrunit circa 38% din voturi, iar liderul socialist prorus Igor Dodon aproximativ 48%.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă