10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialMaia Sandu cere Serviciilor de Informații și Securitate să investigheze dispariția a...

Maia Sandu cere Serviciilor de Informații și Securitate să investigheze dispariția a 6.000 de buletine de vot, care ar fi trebuit să ajungă la secții de votare din Portugalia

Candidatul pro-european la alegerile prezidențiale din Republica Moldova, Maia Sandu, a declarat, duminică seara, după închiderea urnelor, că Partidul Acțiune și Solidaritate Maia Sandu va cere Serviciului de Informații și Securitate să investigheze disparția celor 6000 de buletine, destinate secțiilor de vot din Portugalia, potrivit Deschide.md.

„După o campanie murdară, am fost astăzi martori la o mulțime de încălcări. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au ieșit la vot. În special le mulțumesc tuturor cetățenilor noștri din diasporă. Din păcate aceste alegeri au fost organizate prost. Amintesc că am solicitat CEC-ului ca să suplinească numîărul de secții de vot acolo unde se află mai mulți cetățeni ai Republicii Moldova. din păcate CEC a refuzat solicitările noastre. Autoritățile Republicii Moldova au încălcat dreptul constituțional al cetățenilor Republicii Moldova de a-și exercita dreptul la vot. Cerem SIS să investigheze ce s-a întâmplat cu cele 6000 de buletine de vot destinate pentru Potrugalia și anume că nu au fost folosite pentru fraude”, a declarat candidatul PAS.  

Totodată, ea a precizat că au fost depistate mai multe încălcări, atât pe teritoriul Republicii Moldova, cât și peste hotare.

„Avem informații despre încălcări pe teritoriul Republicii Moldova, avem cazuri de violență, incidente în care cetățeni din stânga Nistrului au fost aduși în mod organizat la vot. Acum să ne păstrăm calmul și să așteptăm votul din diasporă. Vă promit că vom clarifica fiecare încălcare și fiecare abuz. Sunt încrezătoare că am pornit împreună cu dumneavoastră schimbarea de care avem nevoie”, a adăugat Maia Sandu.

Candidatul socialist Igor Dodon conduce cu 10 procente la numărarea a peste 95% din voturi, cu 55,32%, față de Maia Sandu, care a obținut 44.83%, conform datelor oferite de Comisia Electorală Centrală de la Chișinău. Citește mai multe informații aici.

Într-o conferință de presă, el i-a cerut contracandidatei sale, Maia Sandu, să „calmeze spiritele”.

„Eu vreau să mă adresez oponentei mele politice, doamna Maia Sandu. Doamna Sandu, vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bun, vreau să vă mulțumesc pentru o campanie electorală dură, dar bună. Dar acum vă rog foarte mult să calmăm spiritele. Nu avem nevoie acum de ură în societate. Stimați cetățeni care ați votat-o pe Maia Sandu, eu o să iau în calcul toate dorințele dumneavoastră, tot pentru ce pledați, tot în ce credeți dvs. Eu o să ascult pe fiecare, dar haideți să liniștim spiritele. Haideți să recunoaștem – diferența este destul de mare. Ieșiți, vă rog, cu un mesaj foarte clar. Eu cred că lucrul acesta va fi apreciat de toți. Eu sunt gata chiar mâine să avem o întrevedere, haideți să discutăm.Dar nu trebuie societatea divizată. Nu ne trebuie acest lucru”, a declarat Igor Dodon, în noaptea de duminică spre luni. – Citește continuarea aici.

 

Cele mai citite

Anunțul BNR legat de cursul euro

Moneda naţională s-a depreciat marţi în raport cu euro, care a fost calculat de Banca Naţională a României (BNR) la 4,9762 lei, în creştere...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

Apple va organiza un eveniment în luna mai a anului 2024. Ce pregătește compania

Apple va organiza un eveniment pe 7 mai, a anunțat marți compania, în contextul în care există informații potrivit cărora luna viitoare va lansa...
Ultima oră
Pe aceeași temă