12.5 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMaica Tereza va deveni Sfântă în septembrie

Maica Tereza va deveni Sfântă în septembrie

Maica Tereza, o călugăriţă care şi-a dedicat viaţa ajutorării săracilor din India, va deveni Sfântă, pe 4 septembrie, a anunţat Papa Francisc, citat de CNN.

Maica Tereza va fi proclamată sfântă cu o seară înainte de comemorarea morţii sale, care a avut loc pe 5 septembrie 1997.

În decembrie, Suveranul Pontif recunoştea un al doilea miracol atribuit Maicii Tereza: un brazilian care avea mai multe tumori pe creier s-a vindecat după ce rudele lui s-au rugat la călugăriţă să-l însănătoşească. Minunea a fost descrisă în publicaţia oficială a Asociaţiei Italiene a Episcopilor Catolici, Avvenire. Acest miracol, petrecut după moartea ei, în 1997, i-a pavat drumul spre sfinţire.

Canonizarea este ultima fază în cadrul procesului de recunoaştere a sfinţeniei unei persoane în biserică. În cadrul Bisericii Catolice, această etapă are loc după recunoaşterea celei de-a doua minuni săvârşite de persoana respectivă după moarte.

Călugăriţa recunoscută pentru îngrijirea săracilor din mahalalele din Kolkata, India, a fost beatificată în octombrie 2003, de Papa Ioan Paul al II-lea, care i-a recunoscut primul miracol post-mortem.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă