10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMalaezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană, vizată de ameninţările grupării SI

Malaezia, ţară cu populaţie majoritar musulmană, vizată de ameninţările grupării SI

O înregistrare video a grupării jihadiste Stat Islamic ameninţă că va lansa atacuri asupra Malaeziei, ca reacţie la arestarea susţinătorilor grupării, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

În aceste condiţii, premierul malaezian Najib Razak a declarat că Statul Islamic reprezintă o ameninţare “foarte reală” pentru Malaezia, astfel că guvernul “o ia foarte în serios”. El a subliniat că statul majoritar musulman este “departe de a fi imun” la pericolul reprezentat de ameninţările teroriste.

Totodată, poliţia a afirmat că înregistrarea video, în care se crede că apar membri ai grupului militant Katibah Nusantara vorbind în numele SI, este importantă deoarece este prima realizată de Statul Islamic în Malaezia. 

Filmarea vine după ce, duminică, poliţia a anunţat că a arestat şapte membri ai unei celule SI care plănuiau să comită atacuri în întreaga ţară. Presupuşii militanţi aveau asupra lor gloanţe, cărţi despre jihad, steaguri ale SI şi înregistrări video de propagandă, informează Reuters şi DPA. Mai mult, în urmă cu zece zile, autorităţile malaeziene au arestat un militant suspectat că ar fi planificat un atac sinucigaş în Kuala Lumpur. 

Înregistrarea video apărută on-line avertizează Malaezia în legătură cu represiunea asupra susţinătorilor SI. 

Ayob Khan Mydin Pitchay, directorul unităţii poliţiei de combatere a terorismului, a declarat că înregistrarea video sugerează faptul că militanţii SI din ţară devin din ce în ce mai organizaţi. 

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă