10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialMalaysia: Fragmente ale avionului dispărut ar putea fi în Oceanul Indian

Malaysia: Fragmente ale avionului dispărut ar putea fi în Oceanul Indian

Malaysia crede că este posibil ca satelitul să fi descoperit fragmente ale avionului Boeing 777 în sudul Oceanului Indian, relatează AFP, conform Mediafax.

“Avem în acest moment o pistă credibilă”, a declarat ministrul malaysian al Transporturilor, Hishammuddin Hussein, într-o conferinţă de presă.

Citeşte şi: Două obiecte “posibil legate” de zborul Malaysia Airlines, observate prin satelit

Verificări sunt desfăşurate în zona indicată, dar vor continua şi căutările în celelalte perimetre de căutare stabilite, a menţionat oficialul.

Premierul Australiei, Tony Abbott, a anunţat joi că două obiecte “posibil legate” de zborul MH370, dispărut în urmă cu 12 zile, au fost observate prin satelit.

Unul dintre cele doua obiecte măsoară 24 de metri, au anunţat joi autorităţile australiene.

Citeşte şi: FBI a confiscat simulatorul de zbor, găsit la domiciliul pilotului avionului Boeing 777

“Obiectele sunt relativ uşoare. Sunt obiecte de o anumită dimensiune, probabil în apă, plonjând aproape de suprafaţă şi urcând” intermitent, a declarat un oficial din cadrul Autorităţii australiene de securitate maritimă (AMSA), John Young. “Cel mai mare (dintre cele două obiecte) este de 24 de metri. Celălalt este mai mic”, a adăugat el în cadrul unei conferinţe de presă.

Citeşte şi: Misterul se adânceşte în legătură cu soarta avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines

Cele mai citite

Gigantul german BASF are un nou CEO

Markus Kamieth a fost numit preşedinte al Consiliului de Administraţie al conglomeratului german BASF SE, a informat compania prin intermediul unui comunicat transmis către...

Comerţul agroalimentar al Uniunii Europene, excedent de cinci miliarde de euro în ianuarie 2024

Comerţul agroalimentar din UE a înregistrat o evoluţie pozitivă în luna ianuarie 2024, conform celui mai recent raport lunar privind evoluția importurilor și a...

Pensionarii primesc cadou de Paști de la Guvern. Vor primi banii în avans

Guvernul a adoptat în şedinţa de joi hotărârea care permite plata pensiilor înaintea sărbătorilor de Paşti, a declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu, subliniind că demersul...
Ultima oră
Pe aceeași temă