21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMali: Doi suspecți, arestați pentru implicare în atacurile de la hotelul Radisson...

Mali: Doi suspecți, arestați pentru implicare în atacurile de la hotelul Radisson Blu din Bamako

Două persoane suspectate de implicare în atacul de săptămâna trecută, din hotelul Radisson Blu din capitala Mali, au fost arestate de autorități, informează BBC News, citat de Mediafax.

Doi islamişti înarmaţi au atacat vinerea trecută hotelul Radisson Blu din Bamako, capitala statului Mali, luând ostatice aproximativ 170 de persoane pentru aproximativ nouă ore. Circa 80 de ostatici au fost eliberaţi în cursul aceleaşi zile.

Citește și: Mali, 10 zile în stare de urgență, după atentatul de la Bamako

În atac, au murit 20 de persoane şi au fost răniţi 14 poliţişti înainte de a intra în clădire.

Un grup terorist, Al-Murabitoun, afiliat organizaţiei Al-Qaida, a revendicat atacul de la hotelul Radisson Blu, în care au murit cei doi atacatori. Grupul din nordul statului a fost constituit în urmă cu doi ani în deşertul Sahara, format în mare parte din tuaregi şi arabi şi condus de fostul luptător Al-Qaida Mokhtar Belmokhtar.

Dar şi un alt grup radical din zona centrală a statului Mali, Frontul de Eliberare Macina (LWF), a anunţat că este responsabil de comiterea atacului, precizând că au existat cinci atacatori, dar că trei dintre ei au scăpat. Niciuna dintre revendicări nu a fost verificată de autorităţi.

Citește și: LIVE UPDATE. TEROARE la Radisson Blu, în Mali: Toţi ostaticii au fost eliberaţi

Ministrul Apărării din Mali, Salif Traore, a precizat joi că atacatorii erau înarmaţi cu mitraliere AK-47.

“Au deschis focul la intrarea în hotel, în holul de la intrare, în restaurant, pe coridoare. Au tras în oameni fără criterii de discriminare”, a subliniat Traore.

Miercuri, ministrul german al Apărării, Ursula von der Leyen, a anunţat că Germania este pregătită să trimită 650 de militari în Mali pentru a intensifica misiunea ONU de menţinere a păcii în ţara vest-africană şi să contribuie la operaţiunile Franţei în regiune.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă