14.1 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialManevrele armatei ruse, în atenţia SUA

Manevrele armatei ruse, în atenţia SUA

Statele Unite urmăresc cu atenţie manevrele armatei ruse, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Joshua Earnest, informează Mediafax.

“Am observat că Rusia a efectuat manevre similare în trecut, aşa că acestea nu au reprezentat o surpriză specială. Dar noi urmărim cu atenţie orice tip de manevre care ar putea afecta securitatea aliaţilor noştri din NATO”, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al Casei Albe,  conform agenţiei Tass.

Totodată, oficialul american s-a declarat îngrijorat în privinţa “tendinţei Rusiei de a organiza manevre militare în apropierea (teritoriilor) unora dintre ţările baltice membre ale Alianţei”. “Uneori astfel de manevre au loc în Marea Neagră”, a adăugat el.

Întrebat dacă aceste manevre influenţează situaţia din Ucraina, Earnest a răspuns că “mişcările (constatate) la graniţa” acestei foste ţări sovietice “constituie o sursă de îngrijorare”.

Aproximativ 12.000 de militari ai armatei ruse şi 250 de avioane de vânătoare au iniţiat, luni, un vast exerciţiu, în vestul, centrul şi sudul ţării, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

În paralel, aproximativ 4.000 de militari şi 100 de avioane de vânătoare din Statele Unite şi din opt ţări europene efectuau, luni, exerciţii în zona arctică.

Exerciţiile se desfăşoară în contextul tensiunilor dintre Rusia şi NATO din cauza crizei din Ucraina.

Cele mai citite

Claudia Pavel, fericită în Miami: “Intervievez cei mai mari artiști ai lumii”

Decizia Claudiei Pavel de a se muta din România în Statele Unite ale Americii acum aproape doi ani a fost una semnificativă și, se...

Direcția Tehnică a TAROM, ruptă de compania de stat. Ce înseamnă pentru transportatorul aerian

Astăzi s-a aprobat și semnat în Consiliul de Administrație ca Direcția Tehnică din cadrul TAROM să devină entitate juridică independentă, a precizat, pentru ROMÂNIA...

Franța și China și-au dat mâna pe sub Rusia

Liderul de la Kremlin, Vladimir Vladimirovici Putin, s-a privit în oglindă și a jurat din nou, în fața singurei persoane care alege la...
Ultima oră
Pe aceeași temă