12.6 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSpecialManifestaţie spontană în Tunisia, după atacul de la Muzeul Bardo

Manifestaţie spontană în Tunisia, după atacul de la Muzeul Bardo

O manifestaţie spontană, care denunță terorismul,  a avut loc în Tunisia, după luarea de ostatici şi eliberarea tuturor vizitatorilor Muzeului Bardo, relatează Euronews, conform Mediafax.

“De fiecare dată ucid forţele de securitate tunisiene, iar acum turişti. Este haram, este interzis, ei au venit în ţara noastră ca invitaţi. Nu vreau acest lucru pentru ei, îmi pare rău, suntem trişti. Este un păcat, este interzis”, afirmă o tunisiană.

Parlamentarii din clădirea învecinată dezbăteau o lege antiterorism în momentul atacului, iar Guvernul se confruntă acum cu dificila misiune de a pune în balanţă securitatea şi libertatea.

Atacul s-a soldat în total cu 22 de morţi, între care mai mulţi turişti, şi aproximativ 50 de răniţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Ministerului tunisian de Interne, Mohamed Ali Aroui. Printre turiştii decedaţi se numără patru italieni, doi francezi, doi columbieni, cinci japonezi, un polonez, un australian şi un spaniol.

O manifestaţie de susţinere faţă de Tunisia a avut loc, miercuri seara, la Paris, în apropierea ambasadei acestei ţări.

Tunisia se luptă să controleze extremismul de la revoltele din 2011. Până în prezent, atacurile militanţilor islamişti au vizat membrii forţelor armate. 

Cele mai citite

Vama Veche: Marș de solidaritate în memoria celor doi studenți uciși de Vlad Pascu

Zeci de tineri participă joi după-amiază la un marş de solidaritate în memoria celor doi studenţi ucişi de Vlad Pascu în accidentul de la...

La summitul de pace din Elveția au fost invitate 160 de țări. Rusia nu e pe listă

Război în Ucraina. Summitul de pace va avea loc în 15 şi 16 iunie în Elveţia. Vestea a fost confirmată de Volodimir Zelenski. Rusia...

ONU a estimat la 30-40 de miliarde de dolari cheltuielile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza

Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a estimat joi la 30-40 de miliarde de dolari costurile pentru reconstrucţia Fâşiei Gaza, distrusă după aproape şapte luni de...
Ultima oră
Pe aceeași temă