10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialPremierul francez Manuel Valls avertizează: În Europa, atentatele de amploare reprezintă o...

Premierul francez Manuel Valls avertizează: În Europa, atentatele de amploare reprezintă o certitudine

Premierul francez Manuel Valls a declarat, sâmbătă, la Conferinţa de Securitate de la Munchen, că pericolul atentatelor teroriste de amploare în Europa reprezintă “o certitudine”. Mai mult, el a subliniat că lumea a intrat într-o epocă a “hiperterorismului”, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Premierul Valls a explicat că popoarele trebuie să ştie acest adevăr. Totodată, el a spus că “acest hiperterorism va dura, chiar dacă trebuie să-l combatem cu cea mai mare hotărâre”. Mai mult, el a explicat că acest curent se caracterizează printr-o prezenţă durabilă şi se află “la confluenţa dintre un pseudo-mesianism religios şi folosirea terorii în masă”.

Citeşte şi: Franţa: Cum justifică premierul Manuel Valls necesitatea de a menţine starea de urgenţă

Săptămâna trecută, la Paris, premierul francez a afirmat că nivelul ameninţării cu atentate este în prezent, “fără îndoială”, superior celui de dinaintea atentatelor jihadiste din 13 noiembrie. 

Cu acest prilej, Manuel Valls a îndemnat Rusia să înceteze atacurile sale aeriene în Siria, atacuri ce afectează populaţia civilă. El a transmis că Franţa respectă Rusia şi interesele ei, însă a precizat că “pentru a redescoperi calea păcii şi a discuţiei, bombardamentele asupra populaţiei civile trebuie să înceteze”.

Citeşte şi: Premierul Medvedev: NATO are o politică inaimicală şi închisă faţă de Rusia

În ceea ce priveşte acordul înregistrat la Munchen între SUA, Rusia şi principalii lor aliaţi în vederea încetării ostilităţilor în Siria, Valls a salutat “o etapă”, dar a subliniat că “acum este necesar să se găsească de urgenţă o concretizare în fapte”. 

Premierul şi-a reiterat şi mesajul său privind riscul prăbuşirii proiectului european, pe fondul crizei migraţiei şi al unei eventuale ieşiri a Marii Britanii din UE.

Citeşte şi: Acord pentru pace în Siria: Când ar putea intra în vigoare înțelegerea de la Munchen

 

Cele mai citite

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...
Ultima oră
Pe aceeași temă