10.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMarea Britanie: Rusia împiedică organizarea alegerilor în Ucraina

Marea Britanie: Rusia împiedică organizarea alegerilor în Ucraina

Rusia "încearcă să destabilizeze" organizarea alegerilor prezidenţiale programate pentru 25 mai în Ucraina, a acuzat, marţi, la Viena, şeful diplomaţiei britanice, William Hague, relatează AFP, informează Mediafax.

"Rusia pare să aibă intenţia de a împiedica şi perturba alegerile", a insistat ministrul britanic de Externe, înaintea reuniunii Comitetului ministerial al Consiliului Europei, la care participă, de asemenea, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi şeful diplomaţiei de la Kiev, Andrei Deşciţa.

Ministrul William Hague, care este aşteptat marţi după-amiază într-o vizită la Kiev, şi-a exprimat speranţa că "majoritatea ţărilor" prezente la reuniunea de la Viena vor transmite "un puternic mesaj că alegerile trebuie să aibă loc în Ucraina".

La rândul său, ministrul Andrei Deşciţa a declarat că aşteaptă "o declaraţie puternică din partea Consiliului Europei de susţinere a alegerilor din Ucraina".

Moscova nu recunoaşte Guvernul de la Kiev şi consideră "absurdă" organizarea alegerilor prezidenţiale în contextul actual.

Preşedintele francez Francois Hollande a avertizat, marţi, în legătură cu riscul "haosului" şi al "războiului civil" în Ucraina dacă alegerile prezidenţiale nu vor avea loc la termenul stabilit.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă