12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie a interzis pe teritoriul său cinci grupări teroriste

Marea Britanie a interzis pe teritoriul său cinci grupări teroriste

Deputaţii britanici au aprobat joi interzicerea pe teritoriul Marii Britanii a cinci organizaţiii active în Siria, inclusiv a grupării jihadiste Statul Islamic în Irak şi Levant (SIIL), care a trecut la ofensivă în Irak, relatează AFP, potrivit Mediafax.

Celelalte grupări interzise sunt Brigada Al-Kawathar, Brigăzile Abdallah Azzam şi aripa sa Brigăzile Ziyad Al-Jarrah, Frontul Popular pentru Eliberarea Palestinei – Comandamentul General, o grupare palestiniană radicală care susţine regimul sirian şi Partidul/Frontul Revoluţionar pentru Eliberarea Poporului din Turcia.

Apartenenţa la una dintre aceste grupări – toate implicate în conflictul din Siria, în opinia Londrei – constituie de-acum o infracţiune pe teritoriul Marii Britanii, mai scrie Mediafax.

Această măsură intervine în contextul în care Londra agită zilnic ameninţarea pe care o reprezintă mişcarea jihadistă la adresa securităţii sale naţionale.

"Vom continua să facem totul pentru a împiedica oameni să se ducă în Siria, pentru a evita ca ei să se întoarcă dacă au fost radicalizaţi şi pentru a apăra securitatea ţării noastre", a subliniat joi premierul David Cameron. El a declarat cu o zi înainte că jihadiştii ameninţă să atace în mod direct Marea Britanie.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă