5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie şi Germania le cer cetăţenilor lor să părăsească Libia

Marea Britanie şi Germania le cer cetăţenilor lor să părăsească Libia

Marea Britanie şi-a îndemnat cetăţenii care se afă în Libia să părăsească această ţară, devastată de confruntări armate violente, potrivit unor noi recomandări publicate pe site-ul Foreign Office, preluat de Mediafax. Cu toate acestea ambasada britanică de la Tripoli rămâne deschisă, dar cu personal redus. 

"Din cauza intensificării luptelor la Tripoli şi a instabilităţii în întreaga Libie, Foreign Office nu recomandă să se călătorească în Libia. Este necesar ca cetăţenii britanici să plece din Libia acum, prin mijloace proprii", se mai arată în recomandările de călătorie, actualizate sâmbătă seara.

Şi ministerul german de Externe îi îndeamnă pe cetăţenii germani să părăsească Libia, potrivit unor noi recomandări pe care le-a publicat pe site duminică. "Situaţia este extrem de imprevizibilă şi nesigură", apreciază Ministerul german de Externe. "Cetăţenii germani riscă un pericol sporit de răpire şi atentate", continuă instituţia.

Aeroportul din capitala libiană este închis de la începutul acestor confruntări, pe 13 iulie, între grupări armate care luptă pentru preluarea controlului asupra acestei instalaţii strategice şi mai multor instalaţii militare din vecinătatea ei.

Statele Unite şi-au evacuat sâmbătă, sub o escortă aeriană, întregul personal diplomatic de la ambasada din Libia, prins de la 13 iulie în mijlocul unor confruntări armate violente între miliţii rivale, pe drumul către aeroportul de la Tripoli.

 

Cele mai citite

Nicușor a lansat cel mai mare fake-news de campanie

Nicușor Dan a rostogolit cea mai mare minciună din actuala campanie electorală. Presa neomarxistă s-a grăbit să preia anunțul echipei sale, potrivit căruia Agenția...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă