10.8 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUPDATE. Marea Ohotsk: 54 de morţi şi 15 de dispăruţi, în urma...

UPDATE. Marea Ohotsk: 54 de morţi şi 15 de dispăruţi, în urma scufundării unei nave de pescuit

UPDATE: Cel puţin 54 de persoane au murit, iar alte 15 sunt date dispărute în urma scufundării unei nave de pescuit, joi, în largul coastelor Peninsulei Kamceatka, relatează agenţia rusă Tass, conform Mediafax.

“Am recuperat trupurile neînsufleţite a 54 de persoane. Şaizeci şi trei de membri ai echipajului au fost salvaţi”, a declarat pentru Tass un membru al echipei de salvare.

O sută treizeci şi două de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu, se aflau la bordul navei de pescuit “Orientul Indepărtat” care s-a scufundat în Marea Ohotsk. Încă 15 de persoane sunt căutate de salvatori.

Nava de pescuit “Orientul Îndepărtat” s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka şi la 250 de kilometri sud de oraşul portuar Magadan. Nava era înregistrată în portul Nevelsk, în regiunea Sahalin, şi aparţinea armatorului OOO “Magellan”.

Conform concluziilor preliminare, tragedia a fost cauzată de o coliziune între nava de pescuit şi un gheţar în derivă.

——–

Cel puţin 43 de persoane au murit, iar alte 26 sunt date dispărute în urma scufundării unei nave de pescuit, joi, în largul coastelor Peninsulei Kamceatka, a anunţat agenţia rusă Tass, conform Mediafax.

“În total, 106 persoane au fost aduse la bordul navelor implicate în operaţiunile de salvare. Dintre acestea, 43 sunt decedate şi 63 în viaţă”, a declarat pentru Tass un membru al echipei de salvare.

O sută treizeci şi două de persoane, dintre care 78 de ruşi şi 54 de străini originari din Myanmar, Ucraina, Lituania şi Vanuatu, se aflau la bordul navei de pescuit “Orientul Indepărtat” care s-a scufundat în Marea Ohotsk. Prin urmare, încă 26 de persoane sunt căutate de salvatori.

Nava de pescuit “Orientul Îndepărtat” s-a scufundat la 330 de kilometri vest de localitatea Krutogorovskii din Peninsula Kamceatka şi la 250 de kilometri sud de oraşul portuar Magadan. Nava era înregistrată în portul Nevelsk, în regiunea Sahalin, şi aparţinea armatorului OOO “Magellan”.

Cauzele producerii tragediei încă nu au fost elucidate.

Cele mai citite

Soluții pentru protecția împotriva exploziilor de praf

În peisajul comercial de astăzi, asigurarea siguranței și securității este vitală, în special în ceea ce privește reducerea riscurilor asociate cu exploziile de praf....

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă