19.4 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialFOTO + VIDEO. Mărturii CUTREMURĂTOARE de la Saint-Denis: "M-am întins pe pământ...

FOTO + VIDEO. Mărturii CUTREMURĂTOARE de la Saint-Denis: “M-am întins pe pământ cu copilul meu”

Mai mulţi localnici din Saint-Denis au mărturisit clipele de groază prin care au trecut în timpul descinderilor antiteroriste, potrivit Le Parisien. 

O femeie care locuieşte într-un apartament situat dedesubtul celui în care autorităţile au luat cu asalt un terorist, a povestit: „Am fost trezită la ora 04.00 de focuri de armă. M-am întins pe pământ, cu copilul meu. A fost groaznic. Am auzit explozii, zeci de fotografii. Tavanul a început să se prăbușească, a fost praf peste tot. Copilul meu s-a agăţat de mine, de îndată ce a auzit focuri de armă. Acestea nu se opreau".

Ea a mai spus că a stat întinsă pe podea timp de două ore şi jumătate, înainte de a putea ieşi. „Scările au fost distruse, clădirea a fost distrusă. A fost o scenă de război”, a spus tânăra, care s-a refugiat împreună cu alţi oameni în clădirea Primăriei.

De asemenea, un alt localnic din Saint-Denis, Nicolas, a spus că a fost trezit la ora 4:40 de exploziile grenadelor. „Am înțeles imediat că este legat de acţiunile antiteroriste. Asta a continuat până la 05.00 dimineața, elicopterele au luminat tot cartierul. Au auzit alternativ foc de arme și grenade. În prezent, este linişte, nu există nicio acțiune pe stradă, dar eu sunt încă închis la domiciliu și nu știu cum să ajung la muncă”, a spus parizianul.

Tot astfel, Caroline Chomienne, delegat general al şcolii de film Altermedia din Saint-Denis, a petrecut noaptea de marți spre miercuri ascunsă în şcoală, situată în apropierea locului în care s-a desfăşurat atacul.   

"Am lucrat toată noaptea la un film, personalul plecase de ceva timp, atunci când, în jurul orei 4:20, am auzit focuri de armă, care au devenit din ce în ce mai puternice. Timp de o oră, nu s-au oprit. Se trăgea din toate părţile şi se auzeau şi explozii de bombe. Pereţii şcolii se cutremurau. A fost îngrozitor. A fost ca la război”, a spus Chomienne.

La cinci zile de la atentatele de la Paris, polițiștii au descins în forță în Saint-Denis, o localitate aflată la periferia Parisului. Cel puțin două persoane au fost omorâte, iar mai mulți polițiști au fost împușcați, conform Le Parisien. Ținta acestui raid ar fi presupusul organizator al atentatelor de vineri seara, Abdelhamid Abaaoud, conform unor surse polițienești, susține AFP.

Cele mai citite

Românii pot avea succes la Eurovision! Trebuie doar să demonstreze că au avut părinți de același sex: Decebal și Traian

România ar putea accede din nou cu succes în viitoarele finale din cadrul concursului Eurovision, poate chiar cu șanse la trofeu. Concurenții din țara...

Rusia pune România pe lista țărilor care oferă armament Ucrainei. Despre sistemul Patriot încă nu se spune nimic

Rusia a plasat România pe un fel de "listă neagră", aceea a țărilor care furnizează sprijin militar Ucrainei, indicând precis și ce fel de...

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează miercuri, 22 mai 2024, începând cu ora 9:30, a VI-a ediție a Conferinței FOCUS...

Evenimentul va reuni în Aula Carol I a Palatului CCIB (Str. Ion Ghica nr. 4) reprezentanți ai comunității de afaceri a Capitalei, precum și...
Ultima oră
Pe aceeași temă