12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialMaşini cu numere de înmatriculare româneşti, incendiate la Roma. Reacția MAE

Maşini cu numere de înmatriculare româneşti, incendiate la Roma. Reacția MAE

UPDATE 17.53: Ministerul Afacerilor Externe (MAE) s-a autosesizat cu privire la incendierea mașinilor cu număr de înmatriculare românesc din Italia și a întreprins demersuri legale pe lângă autoritățile competente pentru a obține informații în legătură cu împrejurările în care s-a produs incidentul, dar și referitor la identitatea proprietarilor autoturismelor incendiate.

MAE precizează că, ”potrivit primelor date obţinute, în afara pagubelor materiale, incidentul nu s-a soldat cu victime şi adaugă că, prin Ambasada României la Roma, urmărește cu deosebită atenţie cazul, fiind în aşteptarea unui răspuns oficial din partea autorităților locale”.

Citește și: MAE: Incidentul de la Roma poate fi de natură xenofobă

——–

Mai multe maşini cu numere de înmatriculare româneşti au fost incendiate azi dimineaţă în cartierul Borghesiana, situate la periferia Romei.

Aşa cum anunţă HotNews, oamenii au fost treziţi la patru dimineaţa de zgomote suspecte, moment în care au văzut cum, în acelaşi timp, mai multe maşini parcate pe o stradă secundară au luat foc. Ce se ştie în prezent este că cinci maşini au fost afectate de flăcări.

Toată situaţia duce cu gândul la o acţiune premeditată, iar autorităţile nu exclude scenariul ca cineva să fi turnat benzină peste maşini, apoi să le fid at foc. Locuitorii de pe strada respectivă spun că nu e prima oară când maşinile românilor păţesc aşa ceva.

Un incident similar a avut loc cu câteva săptămâni în urmă, când o maşină, tot cu numere de înmatriculare din România, a fost incendiată.

Cele mai citite

Turcia întârzie încheierea acordului de deminare în Marea Neagră între România, Bulgaria și Ucraina

Acordul tripartit pentru deminare în Marea Neagră, încheiat în ianuarie cu România şi Bulgaria, nu a intrat încă în vigoare din cauza lipsei ratificării...

Premierul plănuiește investiții de 15 miliarde de euro din banii arabilor. Care va fi rezultatul?

Premierul Marcel Ciolacu, aflat zilele acestea în Qatar și Emiratele Arabe Unite, planifică să aducă bani în țară de la arabi pentru investiții. Vorbim...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. Pentru a marca acest moment aniversar, anul acesta va fi utilizat un nou...
Ultima oră
Pe aceeași temă