22.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialMăsuri de prevenire unor atentate la meciul de deschidere de la EURO...

Măsuri de prevenire unor atentate la meciul de deschidere de la EURO 2016

Comitetul de monitorizare a stării de urgenţă se va deplasa marţea viitoare la Stade de France, unde peste trei zile, pe 10 iunie, va avea loc meciul de deschidere a EURO 2016 între Franţa şi România, pentru a-i fi prezentat dispozitivul de securitate, a anunţat miercuri comisia de legi din Senat, potrivit Agerpres. 

''Această vizită va constitui o ocazie pentru membrii comitetului de monitorizare de a constata la locul evenimentului principalele elemente ale dispozitivului de securitate pus la punct de Stat şi de societatea EURO 2016 SAS şi de a se asigura că toate lecţiile disfuncţionalităţilor survenite pe 21 mai (la finala Cupei Franţei) au fost trase'', se arată în comunicat. 500 de figuranţi, membri ai forţelor de ordine (poliţişti, pompieri, personal de intervenţie) au simulat atentate simultane în incinta Stade de France şi în afara arenei. 

Marţi, Statele Unite au avertizat că EURO 2016 reprezintă o "potenţială ţintă" pentru atentate "teroriste", într-o notă a departamentului de Stat asupra riscurilor de călătorie în toată Europa. Guvernul francez consideră, de asemenea, că EURO 2016 constituie "o potenţială ţintă atractivă" pentru "organizaţiile teroriste" sau "persoane radicalizate". 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...
Ultima oră
Pe aceeași temă