17.9 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialMăsuri de securitate sporite la parcurile Disney, în urma masacrului din Orlando

Măsuri de securitate sporite la parcurile Disney, în urma masacrului din Orlando

Au fost sporite măsruile de securitate parcurile de distracţii Disney după ce s-a aflat că autorul masacrului din Orlando a vizitat parcul Walt Disney World din acest oraş din Florida, contemplând ideea unui atac, transmite Agerpres.

Un membru al conducerii Disney, care a solicitat protecţia anonimatului, a declarat pentru AFP că autorul atacului, Omar Mateen, a vizitat Walt Disney World în luna aprilie. 

“Din păcate, trăim într-o lume de incertitudini şi trebuie să sporim măsurile de securitate pe proprietăţile noastre”, a subliniat într-o declaraţie o purtătoare de cuvânt a Disney, Jacquee Wahler. 

Citește și: Statul Islamic a revendicat atacul armat de la Orlando

Măsurile includ detectoare de metale, câini, dar şi “mijloace mai puţin vizibile, care folosesc cele mai recente tehnici de securitate”, a adăugat ea. 

Directorul FBI, James Comey, a declarat luni că anchetatorii au încercat să verifice dacă Omar Mateen a vizitat Disneyworld şi alte locaţii ca posibile ţinte ale atacurilor. 

Citește și: Atacul armat din Orlando. Surse: Soția lui Omar Mateen ar putea fi inculpată, pe motiv că nu a anunțat autoritățile, deși cunoștea planurile bărbatului

Revista dedicată celebrităţilor People a indicat pe site-ul său, citând o sursă anonimă din poliţie, că Mateen a vizitat parcul din Orlando alături de soţia sa, Noor Zahi Salman. Aceasta le-ar fi declarat autorităţilor că soţul ei analiza posibilitatea unui atac. 

Duminică, Omar Mateen a deschis focul în clubul Pulse, frecventat de comunitatea LGBT din Orlando, unde a ucis 49 de persoane şi a rănit alte 53, aminteşte 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă