26.4 C
București
vineri, 24 mai 2024
AcasăSpecialMedic acuzat că a premeditat uciderea a două persoane, prin administrarea unei...

Medic acuzat că a premeditat uciderea a două persoane, prin administrarea unei substanţe cu mercur

Un medic neurolog de la o clinică din Germania a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Capitalei sub acuzaţia că a premeditat uciderea a două persoane, prin administrarea unei substanţe ce conţinea mercur. 

Potrivit unui comunicat al Parchetului Capitalei, medicul Oviarobo Osagie Enabulele Hope este acuzat de două infracţiuni de contrabandă calificată, două infracţiuni de trafic de produse sau substanţe toxice şi tentativă de omor calificat, cu premeditare şi asupra a două sau mai multor persoane. 

Anchetatorii susţin că, pe fondul unei situaţii conflictuale, Oviarobo Osagie Enabulele Hope, medic neurolog la o clinică din Germania, a premeditat uciderea martorului T.A.C. şi a mamei sale T.M. 

În acest sens, în cursul lunii mai 2015, cunoscând efectele letale ale substanţei, medicul a achiziţionat în mod fraudulos cantitatea de 10 grame dimetilmercur din Germania, a introdus-o în cursul aceleiaşi luni, fără drept, în România, după care, sub un anumit pretext, a predat-o unei persoane – T.M., iar ulterior a determinat-o să deschidă fiola ce conţinea dimetilmercur şi să depoziteze conţinutul acesteia într-un borcan, fără să o avertizeze în niciun moment asupra pericolelor la care se expune, pretextând, dimpotrivă, că este o substanţă inofensivă (zahăr lichid), îndemnând-o totodată să guste din aceasta. 

Acţiunile medicului s-au răsfrânt în mod direct şi asupra persoanei vătămate S.A., întrucât T.A. a deschis fiola ce conţinea dimetilmercur împreună cu aceasta din urmă, fapt cunoscut şi acceptat de medic, având în vedere că în timpul manipulării fiolei cu dimetilmercur (deschiderea fiolei şi golirea conţinutului într-un borcan), acesta s-a aflat în permanenţă în legătură telefonică cu S.A., spunându-i şi acesteia cum să procedeze, de asemenea, fără a o avertiza asupra pericolelor la care se expune. 

Totodată, în cursul lunii noiembrie 2015, medicul a introdus în România, fără drept, cantitatea de 10 grame de dimetilmercur, substanţă foarte toxică, achiziţionată în mod fraudulos din Germania, pe care a depozitat-o şi deţinut-o, de asemenea, fără drept, până în data de 22 ianuarie 2016. 

Substanţa dimetilmercur prezintă toxicitate acută orală (mortal în caz de înghiţire), dermală (mortal în caz de contact cu pielea) şi prin inhalare (mortal în caz de inhalare). Potrivit H.G. nr.1408/ 2008, privind clasificarea, ambalarea şi etichetarea substanţelor periculoase, dimetilmercurul este încadrat în categoria "T+" 

 

Cele mai citite

Dan Podaru: Cei mai mulți cetățeni ai sectorului 1 n-o mai vor pe Clotilde Armand

Cei mai mulți locuitori ai sectorului 1 din Capitală nu o mai doresc pe Clotilde Armand la primărie, concluzionează candidatul Partidului Ecologist Român (PER)...

Un nou sondaj Eurobarometru reflectă opiniile și așteptările cetățenilor UE înainte de alegerile europene

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard arată că europenii doresc ca UE să fie mai puternică și mai independentă. “În special, peste trei sferturi dintre...

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei s-au calificat la Jocurile Olimpice

Halterofilele Loredana Toma şi Mihaela Cambei au obţinut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde vor participa la categoriile 71 kg, respectiv 49...
Ultima oră
Pe aceeași temă