16 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMedvedev: Rusia, nepregătită să recunoască alegerile din Ucraina

Medvedev: Rusia, nepregătită să recunoască alegerile din Ucraina

Situația din Ucraina , la acest moment nu oderă încredere că alegerile prezidențiale vor avea loc la nivelul cuvenit, a declarat prim-ministrul Dmitri Medvedev într-un interviu pentru Bloomberg TV, informează noi.md.

"Dar eu pot să spun că, ca urmare a alegerilor, care vor avea loc în luna mai, o parte dintre oamenii din Ucraina vor vota pentru un candidat sau altul. Desigur, este posibil să se respecte această poziție. Dar este oare aceasta un act de recunoaștere ? Nu, nu este", – transmite cuvintele lui Medvedev Interfax-Ucraina.

Potrivit premierului rus, actul de recunoaștere de către statul străin este posibil doar atunci cînd rezultatele alegerilor indică în mod clar voința majorității covîrșitoare a cetățenilor.

"Federația Rusă este implicată activ în monitorizarea alegerilor, dar, din păcate, situația din Ucraina, la acest moment, nu este de așa natură ca să fim convinși că aceste alegeri vor avea loc în mod corespunzător", – a spus Medvedev.

Potrivit lui, "dacă e să gîndim din punct de vedere legal, juridic", trebuie să înțelegem că aceste alegeri "sînt rezultatul schimbării neconstituționale a puterii de stat".

În acest sens, primul-ministru a reamintit poziția Rusiei: nimeni nu a lipsit de putere pe Viktor Ianukovici, impeachment nu a fost, el singur a scris cererea de demisie, el este în viață și, prin urmare, el este președintele Ucrainei. Acesta este motivul pentru Moscova nu recunoaște legitimitatea guvernului actual de la Kiev și pe președintele interimar.

Anterior s-a anunțat că cancelarul german Angela Merkel a cerut președintelui rus Vladimir Putin să recunoască alegerile din Ucraina.

 

Cele mai citite

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...

Robert Fico a fost operat din nou! Premierul Slovaciei este în continuare în stare gravă

Premierul slovac Robert Fico, grav rănit miercuri prin împuşcare într-o tentativă de asasinat, a fost vineri operat din nou şi starea sa se menţine...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...
Ultima oră
Pe aceeași temă