6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMembri ai Hamas, arestați în Cisordania. Ce acuzații li se aduc

Membri ai Hamas, arestați în Cisordania. Ce acuzații li se aduc

Palestinieni suspectați că aparțin unei rețele militare a Hamas implicată în uciderea luna trecută a unui israelian în Cisiordania ocupată au fost arestați, a informat duminică serviciul israelian de securitate internă Shin Bet, potrivit Agerpres

Shin Bet a publicat numele a șapte palestinieni acuzați că au organizat și comis atacul de la 29 iunie din Cisiordania, în cursul căruia Malachi Rosenfeld și-a pierdut viața, iar alte trei persoane lângă el într-o mașină au fost rănite.

În prezent, patru dintre suspecți sunt arestați în Israel.

Citește și: UE se opune retragerii Hamas de pe lista grupărilor teroriste

Al cincilea, Ahmad Najjar, un militant al mișcării Hamas eliberat împreună cu alții în 2011 în schimbul soldatului israelian răpit Gilad Shalit, este în continuare în Iordania. El este acuzat că, aflat în această țară, a pregătit și finanțat atacul, potrivit comunicatului.

Ultimii doi suspecți, printre care autorul crimei, Maath Hammad, sunt reținuți de Autoritatea Palestiniană, a precizat Shin Bet.

Malachi Rosenfeld, 25 de ani, a fost ucis de gloanțe în timp ce se întorcea de la un meci de baschet în colonia Kokhav HaShahar unde locuia.

Potrivit Shin Bet, grupul de agresori a atacat cu două zile înainte alte mașini israeliene, printre care o ambulanță, fără să facă victime. De asemenea, plănuise încă un atac, fără să mai fie dus la îndeplinire.

Citește și: Gruparea Hamas nu mai e considerată teroristă în Egipt

Uciderea lui Malachi Rosenfeld a avut loc în luna sfântă pentru musulmani a Ramadanului, marcată de creșterea numărului de violențe comise de palestinieni în Cisiordania și Ierusalimul de Est.

Un alt israelian, Danny Gonen, a fost omorât pe 19 iunie în Cisiordania. Potrivit Shin Bet, presupusul autor al acestei crime, a cărui arestare a fost anunțată săptămâna trecută, aparținea unui grup armat având legături cu Fatah, partidul președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă