16.3 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăSpecialMembri republicani şi democraţi ai Congresului Statelor Unite cer demisia directorului Secret...

Membri republicani şi democraţi ai Congresului Statelor Unite cer demisia directorului Secret Service (PRESĂ)

Membri ai Congresului SUA cer demisia directorului Serviciului prezidenţial de pază şi protecţie, Julia Pierson, după o serie de incidente privind securitatea preşedintelui Barack Obama, relatează Fox News, potrivit Mediafax.

Republicanul Jason Chaffetz, membru al Camerei Reprezentanţilor, a declarat după audierea directorului Secret Service că aceasta fie va fi demisă, fie se va retrage singură din funcţie. Ideea este împărtăşită de colegul său democrat Elijah Cummings.

"Nu suntem liniştiţi cu ea în această funcţie. Încrederea s-a erodat", a spus Cummings, citat de MSNBC.

"Dacă domnul Cummings crede că directorul Secret Service trebuie să plece, subscriu acestei poziţii", a declarat Nancy Pelosi, liderul democraţilor din Camera Reprezentanţilor.

Citește și: Secret Service promite că nu vor mai fi incidente de securitate la Casa Albă

Solicitările pentru demisie intervin după o serie de incidente care au pus în pericol viaţa preşedintelui Barack Obama. Un bărbat care avea asupra sa o armă a urcat în lift cu preşedintele Barack Obama în septembrie. Secret Service a avut nevoie de cinci în zile, în 2011, pentru a stabili că un bărbat trăsese şapte gloanţe în Casa Albă în timp ce una dintre fiicele lui Barack Obama se afla în incintă. Recent, un bărbat a sărit gardul Casei Albe şi a reuşit să pătrundă în complexul prezidenţial, fiind înarmat cu un cuţit.

În cursul audierilor în Congres, directorul Secret Service, Julia Pierson, a recunoscut că pătrunderea unui individ înarmat în Casa Albă este "inacceptabilă", promiţând că astfel de incidente nu se vor repeta.

Cele mai citite

Opt persoane au murit într-un restaurant din Beirut în urma unui incendiu porvocat de explozia unei butelii de gaz

Un incendiu provocat de explozia unei butelii de gaz a ucis marţi cel puţin opt persoane într-un restaurant din capitala Libanului, Beirut, au informat...

Franța e gata să medieze între Israel și Hezbollah

Ministrul de Externe al Franţei, Stephane Sejourne, i-a cerut Israelului să facă publică poziţia sa cu privire la o propunere menită să dezamorseze tensiunile...

Prințul de Wales întrebat despre soție și copii: „Toţi sunt bine, mulţumesc. Da, suntem bine”

„ Vă supăraţi dacă vă întreb cum se simt soţia şi copiii dumneavoastră?" a fost întrebat prinţul de Wales de o femeie, potrivit actualitate.org. El...
Ultima oră
Pe aceeași temă