11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialMeme-uri cu pisici: Belgienii au făcut haz de necaz pe Twitter, după...

Meme-uri cu pisici: Belgienii au făcut haz de necaz pe Twitter, după ce li s-a interzis să iasă din case

După ce autoritățile belgiene le-au cerut internauților, duminică, să nu mai posteze mesaje legate de operațiunile antiteroriste, oamenii s-au conformat, dar au continuat, în același timp, să diminueze tensiunea din oraș, prin fotografiii cu pisici, scrie mashable.com.

Astfel, cu hashtagul „#BrusselsLockdown”, belgienii au postat imagini cu pisici înarmate sau, dimpotrivă, aflate în situaţii amuzante.

Una din imagini, în care sunt surprinse trei pisici lângă o fereastră, este descrisă prin: „Rezidenţilor li s-a spus să stea departe de ferestre. Nu sunt sigur că au înţeles mesajul”.

O altă imagine, în care apare o pisică adormită, este însoţită de mesajul „Aveţi grijă de voi”.

Deschideţi galeria foto de mai sus pentru a vedea imaginile cu pisici postate de belgieni. 

Două operațiuni antiteroriste s-au desfăşurat simultan, duminică seară, în Belgia. 16 suspecți au fost arestați, însă teroristul Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris, nu a fost găsit.

Prima operaţiune a avut  loc în centrul capitalei, Bruxelles, cu participarea a zeci de polițiști și de militari. Capitala a fost survolată de mai multe elicoptere.

Locuitorilor din zonă li s-a recomandat să rămână în apartamente, să se îndepărteze de ferestre și să nu posteze fotografii pe rețelele de socializare.

Cea de-a doua operațiune a fost organizată în orașul Charleroi, aflat la circa 60 de kilometri sud de Bruxelles. Unele persoane susțin că au auzit focuri de armă.

16 suspecți au fost arestați duminică noapte, în urma celor două operațiuni, însă teroristul Salah Abdeslam, implicat în atentatele de la Paris, nu a fost găsit, relatează, luni, Le Figaro.

O serie de șase atentate teroriste au avut loc, vineri seară, în mai multe zone din Paris, soldate cu 129 de morți și peste 350 de răniți. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă