16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMercenari americani luptă în Ucraina, potrivit Bild am Sonntag

Mercenari americani luptă în Ucraina, potrivit Bild am Sonntag

Circa 400 de mercenari de la o firmă americană ar opera în Ucraina alături de militarii şi poliţia ucrainene, în operaţiunile împotriva separatiştilor proruşi, potrivit tabloidului german Bild am Sonntag, citat de AFP, preluată de Mediafax.

Potrivit unor informaţii care au la bază comunicaţii radio între centre de comandament ale armatei ruse, interceptate de Agenţia americană de supraveghere NSA şi transmise serviciilor secrete germane BND, mercenarii americani coordonează şi conduc operaţiunile de gherilă împotriva separatiştilor proruşi în zona enclavei Slaviansk.

Aceşti 400 de mercenari lucrează pentru Academi, mai cunoscută sub fostul nume – Blackwater, o firmă de securitate care a fost privată de contractul cu armata americană în Irak, în urma unui atac armat comis asupra unor civili, în 2007, precizează Bild am Sonntag. Publicaţia precizează totodată că nu ştie cine a încheiat contractul cu Academi.

Bild am Sonntag scrie că Rusia a denunţat, în urmă cu câteva săptămâni, prezenţa unor mercenari americani alături de trupe guvernamentale ucrainene, o acuzaţie dezminţită la jumătatea lui martie de către Geoffrey Pyatt, ambasadorul american la Kiev.

Publicaţia a dezvăluit săptămâna trecută că agenţi CIA şi FBI ajută Kievul să pună capăt rebeliunii din estul Ucrainei şi să implementeze un dispozitiv de securitate eficient, dar fără să se angajeze în mod direct în confruntări.

Cele mai citite

Turneul final EURO Under-17 va putea fi vizionat în România pe TVR Sport

EURO Under-17, turneul final european dedicat tinerilor fotbalişti, care se va desfășura în perioada 20 mai-5 iunie 2024, va fi transmis în România de...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

România, țara cu cea mai mare inflație din Uniunea Europeană pentru a patra lună consecutiv

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a rămas stabilă, la 2,6%, în luna aprilie, însă România este, pentru a patra lună la rând,...
Ultima oră
Pe aceeași temă