13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMerkel: "Nu va fi o dramă" dacă Juncker va fi ales fără...

Merkel: “Nu va fi o dramă” dacă Juncker va fi ales fără unanimitatea statelor membre UE

Cancelarul german Angela Merkel, care susţine candidatura lui Jean-Claude Juncker la preşedinţia Comisiei Europene (CE) împotriva Londrei, a apreciat miercuri că nu ar fi o dramă dacă acesta va fi ales fără unanimitatea statelor membre, informează Mediafax.

Cancelarul a dat asigurări că au loc consultări ,,într-un spirit european şi că îngrijorările tuturor statelor membre sunt luate în serios".  Merkel a mai adăugat că se vor respecta întocmai condiţiile prevăzute în tratate. Nu va fi, deci, o dramă dacă vom avea doar o majoritate calificată" a mai Merkel, adăugând că doreşte "o susţinere largă din partea statelor membre".

Premierul britanic David Cameron a continuat să-şi exprime apăsat opoziţia faţă de fostul său omolog luxemburghez Jean-Claude Juncker, considerat prea "federalist" şi prea puţin înclinat să aplice reforme UE cerute de Londra. Cameron cere un vot al liderilor europeni asupra nominalizării lui Juncker în cadrul summitului de la Bruxelles, în pofida faptului că se află în minoritate.

Un dezacord făţiş între Marea Britanie şi restul statelor membre ar putea să aibă consecinţe extrem de importante asupra relaţiilor Londrei cu Europa, în contextul în care în regat este anunţat un referendum asupra rămânerii în UE la orizontul lui 2017.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă