22.4 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialMerkel: Perspectiva asupra păcii în Ucraina este "incertă" în urma discuţiilor cu...

Merkel: Perspectiva asupra păcii în Ucraina este “incertă” în urma discuţiilor cu Putin

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat sâmbătă că perspectiva asupra păcii în Ucraina este "incertă" în urma discuţiilor cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează CNN citat de Mediafax.

Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande s-au întâlnit vineri, la Moscova, cu liderul rus. Sâmbătă, la Conferinţa pentru Securitate de la Munchen, Merkel a declarat că nu este sigură dacă discuţiile lor au avut succes, dar că a meritat să încerce. Ea a apărat caracterul "inviolabil" al graniţelor Europei.

Rusia a dovedit lipsă de respect pentru pace şi integritate teritorială, iar acţiunile Moscovei în Ucraina contravin angajamentelor asumate, a adăugat cancelarul german.

Modificarea graniţelor prin forţă este contrară păcii şi securităţii şi riscă să ducă la escaladarea tensiunilor, a precizat Merkel.

"Vrem să conturăm securitatea împreună cu Rusia, nu împotriva ei", a subliniat ea, avertizând însă că nu va încheia un acord cu Moscova care să excludă liderii ucraineni. Soluţia trebuie să fie în conformitate cu acordul de la Minsk, a mai spus Merkel.

Liderii occidentali şi Kievul acuză Rusia că alimentează conflictul furnizându-le arme şi antrenându-i pe separatiştii proruşi care luptă împotriva forţelor ucrainene în estul Ucrainei, dar şi că trimite trupe peste graniţă pentru a participa la lupte. Moscova neagă acuzaţiile care i se aduc.

Cele mai citite

Rușii presează și avansează în regiunea Harkov din Ucraina

Forţele ruse au început o operaţiune ofensivă de-a lungul graniţei ruso-ucrainene din nordul regiunii Harkov şi au obţinut câştiguri tactice semnificative, conform antena3.ro. Lupte grele...

Încă o ediție a Eurovision cu scandal. Reprezentantul Olandei a fost exclus

Joost Klein, concurentul olandez, a fost exclus din finala concursului Eurovision de sâmbătă, după o plângere a unui membru al echipei de producţie, au...

Razie în portul Constanța. Oamenii legii au aplicat amenzi în valoare de 34.000 de lei

La data de 10 mai, polițiștii din diverse structuri ale ordinei publice, rutiere și de siguranță a transporturilor au efectuat o acțiune de control...
Ultima oră
Pe aceeași temă