15 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialMesaj de ameninţare la adresa Marii Britanii din partea grupării jihadiste Statul...

Mesaj de ameninţare la adresa Marii Britanii din partea grupării jihadiste Statul Islamic

Gruparea jihadistă Statul Islamic a ameninţat Marea Britanie, într-un nou videoclip în care prezintă executarea a cinici “spioni”, scrie AFP, potrivit Hotnews.ro. Imaginile, difuzate duminică pe site-urile jihadiste şi anunţate de centrul american pentru supravegherea acestor medii, SITE, începe cu o “mărturisire” a cinci bărbaţi care spun că sunt originari din Raqqa, aşa-numita capitală a SI din Siria. 

Aceştia spun că au difuzat înregistrări video sau fotografii care prezintă condiţiile de viaţă din Raqqa unor oameni din Turcia sau că au supravegheat deplasările luptătorilor SI.
Secvenţa următoare îi arată pe aceştia, îmbracaţi cu ţinuta portocalie specifică prizonierilor SI, aşezaţi în genunchi în faţa a cinci bărbaţi cu cagule şi în uniforme cu specific militar şi înarmaţi cu pistoale.

“Este un mesaj pentru David Cameron”, premierul britanic, spune unul dintre jihadisti, cu accent britanic. Acesta îi acuză pe prizonieri că au spionat în contul Marii Britanii care i-a “abandonat”. Acesta spune, înainte ca bărbaţii să fie executaţi, că SI va continua “jihadul” împotriva Marii Britanii.

Experţii notează că SI difuzează adeseori clipuri de propagandă atunci când suferă înfrângeri pe teren. Doar în această săptămână, forţele irakiene au recucerit de la SI oraşul Ramadi, în timp ce în Siria o coaliţie a rebelilor arabi şi kurzi a preluat controlul asupra unui baraj strategic din nord.

 

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 12 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 12 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 12 mai...

Roger Corman, regizorul „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta de 98 de ani

Roger Corman, care a regizat o serie de filme de cult, printre care „The Little Shop of Horrors” din 1960, a murit la vârsta...

Darius Olaru, după ce FCSB a primit trofeul de campioană: „Vom petrece cât ne țin picioarele”

După ce FCSB a primit oficial trofeul de campioană a Ligii 1, primul după o „secetă” de nouă ani, căpitanul formației roș-albastre, Darius Olaru,...
Ultima oră
Pe aceeași temă