23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialMetafora lui Obama: "Miros de maşină nouă" pentru americani în 2016

Metafora lui Obama: “Miros de maşină nouă” pentru americani în 2016

Preşedintele american Barack Obama, a vorbit metaforic despre dorinâa americanilor privind alegerea unui nou șef al SUA în 2016 și a spus că americanii vor "miros de maşină nouă".

"Americanii vor căuta acel miros de maşină nouă", a declarat Obama râzând, în cadrul unui interviu acordat postului american de televiziune ABC, înregistrat vineri şi difuzat duminică, scrie Mediafax.

"Vor să conducă ceva care nu are atâţia kilometri ca mine", a adăugat președintrele SUA.

Întrebat dacă o va susţine pe democrata Hillary Clinton, el a răspuns: "Nu şi-a anunţat candidatura încă, prin urmare nu vreau să ard etape". Dar, a adăugat el, "a fost un secretar de Stat excepţional. În al doilea rând, este o prietenă". "În al treilea rând, ea şi un anumit număr de candidaţi democraţi posibili ar fi nişte preşedinţi excelenţi", a continuat Obama.

"Un anumit număr?", a întrebat jurnalistul George Stephanopoulos.

"Ceea ce mă interesează este să am un succesor democrat. Şi voi face tot posibilul pentru a ne ajuta candidatul. Dacă ea decide să candideze, cred că va fi un candidat formidabil şi că va fi un preşedinte mare", a răspuns el, conform sursei citate.

Barack Obama a anticipat că Hillary Clinton se va distanţa probabil de o parte din bilanţul său şi va avea libertatea de a propune un "nou început" ţării, ca toţi candidaţii la prezidenţiale care au acest drept.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...

Hidroelectrica anunță că Barajul Izvorul Muntelui este în perfectă siguranță după seismul de joi dimineață

Hidroelectrica a anunțat că Barajul Izvorul Muntelui, unul dintre cele mai mari din Europa, este în perfectă siguranţă după seismul produs joi dimineață în...
Ultima oră
Pe aceeași temă