19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMexic: Confruntări între manifestanţi şi poliţie

Mexic: Confruntări între manifestanţi şi poliţie

Mai multe grupări de manifestanţi s-auconfruntat vilent cu poliția mexicană în faţa Palatului Naţional, după o nouă zi de prosteste faţă de modul în care Guvernul mexican gestionează cazul dispariţiei a 43 de studenţi.

Potrivit Mediafax, poliţiştii au încercat să disperseze mulțimea cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, protestatarii ripostând cu pietre şi petarde.

"Afară Peña Nieto!", "Demisia", strigau manifestanţii, dintre care unii erau înarmaţi cu bastoane şi bare de fier.

Zeci de mii de manifestanţi s-au reunit paşnic în cursul serii pentru a se îndrepta către piaţa centrală din Mexico, le Zocalo, unde este situat Palatul Naţional. Tensiunea a crescut brusc odată cu apariţia unui grup de manifestanţi înarmaţi cu cocteiluri Molotov.

Primele incidente au avut loc în cursul dimineţii între manifestanţi şi poliţişti, în apropierea aeroportului internaţional din Mexico.

Manifestanţii cer să se facă dreptate după dispariţia, la 26 septembrie, a 43 de elevi ai unei şcoli normale din statul Guerrero (sud), în mâinile unor poliţişti corupţi şi ale unei grupări criminale.

Această dispariţie, urmată de un probabil masacru al studenţilor, potrivit mărturiilor a trei deţinuţi, a provocat o serie de manifestaţii în ţară, deseori violente, mai scrie Mediafax.

La 8 noiembrie, un mic grup a încercat deja să incendieze poartea principală a Palatului naţional.

Mii de persoane au manifestat, de asemenea, joi în mai multe oraşe din Mexic, scandând "I-au luat vii, vii îi vrem".

Cele mai citite

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...

Ce priorități va avea Firea ca primar general: școli, transport, termoficare și spitale

Gabriela Firea, cea care este, din nou, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, a transmis un mesaj în care anunță ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă