13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMI 5: Islamiștii sunt cea mai mare AMENINȚARE la adresa Marii...

MI 5: Islamiștii sunt cea mai mare AMENINȚARE la adresa Marii Britanii, din ultimii 30 de ani

Șeful serviciului de securitate internă (MI5) de la Londra, Andrew Parker, consideră că militanții islamiști reprezintă cea mai mare amenințare pentru Marea Britanie din ultimii 32 de ani, de când el activează în serviciile secrete.

Andrew Parker a lansat și un apel la sporirea atribuțiilor de supraveghere electronică ale MI5, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Declarațiile directorului MI5 apar după ce, în luna august 2015, Marea Britanie a ridicat nivelul de alertă antiteroristă la “grav”, ceea ce înseamnă că probabilitatea unui atac terorist pe teritoriul britanic este ridicată.

Directorul MI5 subliniază că islamiștii planifică atacuri cu număr mare de victime, iar amenințarea reprezentată de ei este la o scară și un ritm pe care nu le-a întâlnit până acum în cariera lui.

“Stat Islamic folosește o gamă largă de comunicații moderne pentru a-și răspândi mesajul său de ură și pentru a-i inspira pe extremiști, uneori foarte tineri, în vederea organizării de atacuri în orice fel pot”, precizează șeful MI5.

În ultimii ani, premierul David Cameron și șefii serviciilor secrete britanice au susținut că instituțiile cu competențe în domeniul securității au nevoie de puteri sporite pentru a contracara amenințările și a preveni alte atacuri de tipul atentatelor cu bombă comise la Londra în 2005. În acel an, patru islamiști cu cetățenie britanică au ucis 52 de persoane.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...

Unicat în România! Grădini plutitoare pe lac, aranjamente gigant, zeci de mii de ghivece la West Side Flower Fest, cel mai mare festival de...

Dăm startul verii la cea de-a doua ediție a West Side Flower Fest! Va avea loc din 31 mai până în 2 iunie, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă