13.2 C
București
joi, 9 mai 2024
AcasăSpecialMichelle Obama nu va candida niciodată la prezidenţiale

Michelle Obama nu va candida niciodată la prezidenţiale

Deşi pare să fi fost una dintre vedetele campaniei electorale pentru Casa Albă, actuala Primă Doamnă, Michelle Obama, nu va deveni candidată. Soţul său, Barack Obama, a afirmat la un post de radio că ea „nu va candida niciodată”, relatează CNN.

„Este o persoană talentată şi inteligentă şi nu aş putea fi mai mândru decât sunt de ea, dar Michelle nu are răbdarea şi înclinarea de a deveni ea însăşi un candidat”, a spus preşedintele american vineri, într-un interviu, care face parte din campania lui Hillary Clinton de îndemnare a populaţiei să meargă la vot.

Michelle Obama a devenit o înlocuitoare puternică pentru Hillary Clinton, prin apariţii la mari mitinguri în care îl denunţa pe candidatul republican Donald Trump, care, prin teoria lui de conspiraţie globală, „ar încerca să convingă lumea să stea acasă şi le-ar sugera oamenilor că votul lor nu contează.”

Mai mulţi democraţi şi-au exprimat dorinţa de a o vedea pe prima doamnă folosindu-şi puternicele abilităţi de comunicare şi uriaşa popularitate pentru a candida ea însăşi la funcţia supremă în stat. Dar ea şi-a exprimat în mod constant dezgustul faţă de politică, chiar dezvăluit că nu dorea nici ca soţul ei să intre în politică.

În interviul radiofonic, Barack Obama a mai spus că soţia sa preferă să se concentreze pe chestiunile la care este expertă, inclusiv educaţia fetelor.

 

Cele mai citite

Ministrul italian al familiei a fost huiduită de persoane care susțin dreptul la avort

Ministrul italian al familiei, Eugenia Roccella, a fost huiduită joi de protestatari din cauza poziţiei sale critice privind dreptul la avort, motiv pentru care...

Guvernul discută Programul Național de Reformă pe anul 2024

Guvernul Ciolacu are pe ordinea de zi a ședinței din 9 mai 2024 un Memorandum pentru "Aprobarea Programului Național de Reformă 2024", elaborat conform...

Ucrainenii au atacat o rafinărie rusă cu drone la aproape 1200 km de graniță

Un atac ucrainean cu dronă a vizat o rafinărie rusă din republica Başchiria, situată la o distanţă de aproape 1.200 km de graniţa cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă